http://www.sexzun.com
01 Mart 2024 Cuma

Üniversite öğrencilerinden kampüsteki kediler için “barınma evi”

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ HAYVANSEVERLER KULÜBÜ ÜYESİ ÖĞRENCİLER, SOĞUK HAVALARDA KEDİLERİN ÜŞÜMEMESİ İÇİN “BARINMA EVLERİ” YAPTI.

06 Aralık 2017 Çarşamba, 10:03
Üniversite öğrencilerinden kampüsteki kediler için “barınma evi”

Atatürk Üniversitesi Hayvanseverler Kulübü üyesi öğrenciler, kedilerin soğuk havalarda üşümemesi için “barınma evleri” yaparak kampüste belirli bölgelere yerleştirdi.

Üniversite öğrencilerinin yaptıkları 60 santimetre büyüklükteki ahşap barınaklarda kedilerin besin ihtiyacı da karşılanıyor. Kampüsteki belirli yerlere bırakılan barınakların içlerinde kedilerin ihtiyacını karşılayabilmeleri için gıda ve su da bulunuyor.

Sokak hayvanları için bir şeyler yapmaktan mutlu olduklarını dile getiren Atatürk Üniversitesi Hayvanseverler Kulübü Başkanı Tuğçe Güner, “Bu barınaklarda sahipsiz veya bakıma muhtaç kedilerin hem beslenmelerini sağlıyoruz, hem de gece Erzurum soğuğunda dışarıda kalmamaları için sıcacık bir yuva ortamı oluşturduk. En büyük hayal olarak kampüs alanı içinde veya şehir merkezinde kedi evleri, barınakları yerleştirmeyi düşünüyorduk. Atatürk Üniversitesi Rektörümüz ve Özel Kalem Müdürümüz Cahit Sunay’ın destekleri ile bu kedi evini yapmayı gerçekleştirdik. Toplamda 11 kedi evi yapmayı planlıyoruz. İçlerinde büyük olanını bulunduğumuz yere yerleştirdik. Geri kalan 10 kedi evimiz için de yapım aşamasında olduğu için, bitmesini bekliyoruz. Kedi evleri için özellikle mama desteği sağlayan vatandaşlarımız oldu” dedi.

Erzincan’da güvenlik kamerasına yansıyan kediye işkence olayına tepki gösteren Tuğçe Güner, “Bu tarz olaylar bizi üzüyor. Gereğinin yapılması yalnızca 2 bin lira para cezası ile kalmamalı” diye konuştu.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir