http://www.sexzun.com
01 Mart 2024 Cuma

Volkswagen Türkiye Resmen Kuruldu

02 Ekim 2019 Çarşamba, 15:43

Volkswagen’in uzun zamandır konuşulan Türkiye’ye fabrika kuracağı konusu, nihayet açıklığa kavuştu. Otomobil devi Türkiye’de 943.5 milyon TL sermayeli bir şirket kurdu. Bu şirkete Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ. ismi verildi.

Türkiye uzun zamandır, Alman otomobil devi Volkswagen’in Türkiye’ye açacağı fabrikayı konuşuyor. “Oldu”, “oluyor”, “olacak” derken nihayet Volkswagen, Türkiye’de fabrika kurma konusuna son noktayı koydu. Otomobil devi ülkemizde, “Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ.” isminde bir şirketi resmen kurdu. Bu gelişmeyle, Volkswagen’in Türkiye’ye açacağı fabrikanın ilk adımı atılmış oldu.

Alman otomobil devi Volkswagen’in Türkiye’ye açacağı fabrika ile ilgili kurmuş olduğu Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ. isimli şirket, Ticaret Sicil Gazetesi’nde de yer aldı. Ticaret Sicil Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre Volkswagen’in Türkiye’de kurduğu şirketin merkezi de belli olmuş oldu. Edinilen bilgilere göre şirketin merkezi, Manisa’da bulunuyor.

Volkswagen’in ülkemizde kurduğu şirket şu an için “TSM aşamasında” olarak görülüyor. Bu da şirketin kurulması için resmi başvurunun yapıldığı ve gerekli evrakların incelenmesinin ardından tescil edileceği anlamına geliyor. Yani Volkswagen, şirketin resmi olarak kurulması için kısa bir süre daha bekleyecek.

Aslına bakacak olursak bu gelişme, uzun zamandır bekleniyordu ancak kesinleşmemişti. Geçtiğimiz hafta Volkswagen’in üretimden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Andreas Tostmann, basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak Türk yetkililerle görüşmelerde sona gelindiğini ve kısa bir süre içerisinde nihai kararın ortaya çıkacağını açıklamıştı. Volkswagen, bu girişimiyle birlikte Türkiye’deki fabrikası için ilk adımı atmış oldu.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir