http://www.sexzun.com
24 Nisan 2024 Çarşamba

Yeni kurulacak askeri eğitim birliklerinden ilki Yozgat’ta olacak

25 Şubat 2019 Pazartesi, 15:25

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin Yozgat Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği mitingde vatandaşlara hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni kurulacak askeri eğitim birliklerinden ilkinin Yozgat’ta olacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Bu meydanda sevda var, inanç var, azim var, vefa var, kardeşlik var. Ülkemizin içinden geçtiği şu kritik dönemde her şehrimizin desteğini bekliyoruz. Son 17 yılda Yozgat’a 12 katrilyon lira tutarında yatırım yaptık. Yüksek öğrenim öğrencileri için yurt binaları açtık, iki yurt binası daha açacağız. 13’ü hastane, 32 adet sağlık tesisini Yozgat’a kazandırdık. TOKİ vasıtasıyla Yozgat’a 6 bin 582 konut projesini hayata geçirdik. Yozgat’ta ulaşımda 44 km’den devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu 376 km’ye çıkardık. Tarihi köprülerin restorasyonlarını bu yıl bitiriyoruz. Ankara-Sivas yüksek hızlı tren hattı aynı zamanda Yozgat’ın projesidir, sonuna geliyoruz, hattı Kayseri’ye de uzatacağız. İnşaatı süren sulama tesisleri ile 28 bin dekardan fazla araziyi daha sulamaya açacağız. Yozgatlı çiftçimize 1,6 katrilyon lira tarımsal destek verdik. Sorgun Veterinerlik Fakültesi bu yıl öğrenci almaya başlıyor. Akdağmadeni’ni de termal turizm kapsamına alıyoruz. Yozgatlı iş insanlarına, girişimcilerimize toplam 2,2 katrilyon lira yatırım teşviki verdik. Yozgatlı kardeşlerimiz Yozgat’a sahip çıkmalı. Bizim için aslolan Yozgat’a hizmettir, Yozgat’ı üzeni biz de üzeriz. Yeni kurulacak askeri eğitim birliklerinden ilkinin yeri Yozgat olacak.

‘Hiç beklemeden yine biz kayyumlarımızı atarız’

Türkiye tarihi bir mücadele veriyor. Karşımızda terör örgütleri, bölgemize dair hesabı olan güçler, tetikçiler var. Biz Cumhur İttifakı’nı milletimizin gözü önünde kurduk. Bugüne kadar her ne yaptıysak, hepsini de milletimizin gözü önünde gerçekleştirdik. ‘Zillet ittifakı’ ise başından sonuna kadar bir ucu Kandil’de, bir ucu Pensilvanya’da olan bir yapı olarak inşa edilmiştir.

Bölücü örgütün güdümündeki parti Ankara’da, İstanbul’da aday çıkarmıyor. Türkiye’de Kürdistan diye bir bölge ne zaman çıktı? Size bu ülkeyi böldürtmeyiz. Ülkemizi bölmeye çalışanlara yüz vermeyiz, açtıkları çukurlara onları gömdük. Diyorlar ki ‘Kayyum atanan yerleri geri alacağız.’ Benim vatandaşım sana bunları geri almana fırsat veriyorsa, devletin bu belediyelere verdiği imkanları eğer siz Kandil’e gönderecek veya terörde kullanacak olursanız, hemen, anında, hiç beklemeden yine biz kayyumlarımızı atarız.

Bu ittifakın taahhüdü sınırlarımızı terör örgütüne, ekonomiyi IMF’ye teslim etmektir. Biz inşa etmenin sözünü veriyoruz, onlar yıkmanın, asmanın, kesmenin hesabını yapıyor. 31 Mart çok önemli, bu seçimleri geride bıraktığımızda önümüzde 4,5 yıllık kesintisiz bir icraat dönemi var.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir