http://www.sexzun.com
01 Mart 2024 Cuma

Yöresel Süt Ürünleri İmalatında Kapasite Artıyor

“2022 YILI SEKTÖREL YENİLİKÇİLİK VE İSTİHDAM FİNANSMAN DESTEĞİ PROGRAMI” KAPSAMINDA ONAYLANAN VE ZİRVE PALANDÖKEN SÜT ÜRÜNLERİ LTD. ŞTİ. TARAFINDAN UYGULANACAK OLAN “ÜRETEN KADINLARI DESTEKLİYORUZ” PROJESİNİN DESTEK SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

15 Kasım 2022 Salı, 13:46

“2022 Yılı Sektörel Yenilikçilik ve İstihdam Finansman Desteği Programı” çerçevsinde onaylanan ve Zirve Palandöken Süt Ürünleri Ltd. Şti. tarafından uygulanacak olan “Üreten Kadınları Destekliyoruz” projesinin destek sözleşmesi imzalandı.

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı binasında gerçekleşen imza törenine; Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven, işletme ve Ajans yetkilileri katıldı.

Palandöken ilçesi Maksut Efendi mahallesinde faaliyet gösteren tereyağı, lor, peynir vb. yöresel süt ürünleri imalatı yapan ve kadın istihdamıyla bölgede örnek teşkil eden işletmeye toplam bütçesi 2 milyon TL olan proje çerçevesinde kapasite artışı sağlayacak makine ekipman alımı yapılacak. Alınacak olan yeni ekipmanlar sayesinde imalat sürecinde sütün bozulmadan üretime dâhil edilmesi sağlanacak. Soğutma tanklarıyla süt daha uzun süre bozulmadan bekletilebilecek ve temizleme seperatörü vasıtasıyla ürün kalitesini etkileyebilecek tüm olumsuzluklar ortadan kaldırılacak. Ayrıca 5 ton kapasiteli seperatör ile mevcudun 2 katından fazla tereyağı krema üretimi sağlanacak. Böylece çok daha fazla çiğ süt modern ve hijyenik bir şekilde işlenerek imalatta verimlilik artışı elde edilecek.

Üretim artışıyla beraber pazar payını genişletme hedefi olan işletme, mevcut istihdamını arttıracak ve daha modern bir üretim tesisiyle bölge ekonomisine katkıda bulunmuş olacak.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir