http://www.sexzun.com
01 Mart 2024 Cuma

Yüksek İrtifa Kamp Merkezi Yeni Sezona Hazır

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MEHMET SEKMEN

17 Nisan 2018 Salı, 10:35

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli sportif yatırımlarından biri olan Yüksek İrtifa Kamp Merkezi 2018-2019 kamp sezonu için hazırlıklarını tamamladı. Mevsim değişikliği nedeniyle bakımdan geçirilen kamp merkezinde çim havalandırma çalışması da yapıldı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Türk sporuna kazandırılan dev tesiste ikinci etap çalışmasının tamamlanması sonrası çim saha sayısı 11’e yükseltilmişti. Sporun birçok branşına hitap eden Erzurum Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, 4 yılda 220 yerli ve yabancı futbol kulübünü ağırladı.

Kamp merkezi Avrupa’nın da gözdesi

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, bugün gelinen noktada Avrupa takımlarının sürekli gündeminde yer aldı. Palandöken Dağı’nın eteklerinde 2 bin rakımın üzerinde kondisyon depolayan sporcular Erzurum’da güç kazanıyor. Yüksek İrtifa Kamp Merkezi 4 yılda yabancı kulüpler, Süper Lig ekipleri ile 1., 2. ve 3. Lig futbol takımlarını ağırladı. Yaz sezonunda diğer spor branşlarından da çok sayıda kulüp ve sporcu, Yüksek İrtifa Kamp Merkezi tesislerinde antrenman yaptı. Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Gelişim Direktörlüğü tarafından Pro Lisans UEFA A Lisans Kursu ile UEFA B Lisans Kursu da düzenlendi. Merkezde Kız ve Erkek Futbol Köyleri Projesi kapsamında uzmanlar tarafından ileri seviyede futbol eğitimi de verildi.

Yüksek İrtifa UEFA standartlarında

Olimpiyat şehri Erzurum’da Palandöken Dağı eteklerine kurulan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde şuan itibariyle doğal yüzeyli FIFA standartlarına sahip 11 çim saha bulunuyor. Doktor, fitnes, hakem, masaj ve modern soyunma odalarıyla UEFA ve FIFA standartlarına uygun kriter ve kalitesiyle Türkiye’nin yükselen yıldızı olan kamp merkezi, bütün bu özellikleriyle kamp ve hazırlık çalışmalarında Türkiye’de benzersiz bir spor merkezi özelliğine de sahiptir.

Erzurum Sporun merkezi oldu

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kentte hayata geçen sportif yatırımlarla Erzurum’un kış sporlarının merkezi konumuna ulaştığını kaydetti. Başkan Sekmen, “4 yılda il genelinde 50’yi aşkın sportif yatırımlara imza attık. Erzurum bugün gelinen noktada 54 bin 411 lisanslı sporcuya sahip Türkiye’nin en önemli spor şehridir” dedi. Yüksek İrtifa Kamp Merkezi ile birlikte Erzurum’un Avrupa’da kamp yapmak için en ideal kentler sıralamasında yer aldığını anımsatan Başkan Sekmen, “İkinci etabı tamamlanan Yüksek İrtifa Kamp Merkezi ile Avrupa’nın tercih ettiği kentler arasında Erzurum da yer aldı. Şuan UEFA ve FIFA standartlarına sahip kamp merkezimizi 2018-2019 kamp sezonuna hazırladık. Bakım çalışması yapılan merkezimizde bu sezon da futbolun yıldızlarını ağırlayacağız” şeklinde konuştu.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir