http://www.sexzun.com
27 Ekim 2025 Pazartesi

Türkiye’den ABD’ye vize misillemesi

08 Ekim 2017 Pazar, 20:43
Türkiye’den ABD’ye vize misillemesi

ABD Türkiye’den vize başvurularını süresiz iptal ettiğini duyurmuştu. Türkiye ABD’nin bu kararına sessiz kalmadı ve aynı kararı ABD’deki Washington Büyükelçiliği de aldı.

VİZE VE E-VİZE ALAMAYACAKALR

Buna göre ABD vatandaşları Türkiye’ye vize başvurusu yapamayacak. ABD vatandaşları e-vize başvurusuyla internetten bu işlemi halledebiliyordu. Ancak yapılan açıklamaya göre Amerikalıların e-vize almasının da önü kesildi.

DIŞİŞLERİ HENÜZ AÇIKLAMA YAPMADI

Türk büyükelçiliğinden bu karar geldi ama henüz Türk Dışişleri’nden bir açıklama gelmedi. Toplantının ardından yazılı bir açıklama yapılması da bekleniyor.

ABD’nin Türk vatandaşlarına vize yasağı kararını açıkladığı metine kelimesi kelimesine misilleme yapıldı.

Türkiye’nin Washington Büyükelçiği tıpkı ABD’nin Ankara Büyükelçiliği gibi “Son zamanlarda yaşanan olaylar” denilerek başladı. İlk cümlede yalnızca Türk ve ABD kelimeleri yer değiştirdi.

Ardındaki cümleler ise ABD konsolosluğununki ile aynı şekilde devam etti:

“Söz konusu değerlendirme sürecinde, Büyükelçiliğimiz ve Konsolosluklarımıza gelen ziyaretçi sayısını en aza indirmek amacıyla, şu andan itibaren geçerli olmak üzere, Türkiye’deki tüm ABD diplomatik misyonlarındaki göçmen olmayan vize hizmetleri askıya alınmıştır”

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir