http://www.sexzun.com
30 Nisan 2024 Salı

Adıyaman ve Şanlıurfa’da sel felaketi: 10 can kaybı!

15 Mart 2023 Çarşamba, 15:44

Şanlıurfa’yı etkisi altına alan sağanak yağmur suları birçok semtte sele neden oldu. Ekili alanlar ile çok sayıda ev ve işyerini su bastı.

Adıyaman ve Şanlıurfa’da sel felaketi: 10 can kaybı!

Adıyaman ve Şanlıurfa’yı sel vurdu. Adıyaman’ın Tut ilçesinde bir bahçedeki konteyner suya kapıldı. Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesine koordinatör olarak atanan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu yaptığı açıklamada konteynerin suya kapılması sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Adıyaman’da kayıp 4 kişi ise aranıyor.

BODRUM KATTA 5 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Sel felaketinin yaşandığı Şanlıurfa’da, Tandoğan Mahallesi’nde bulunan Yavuzlar Apartmanı’nın bodrum katındaki dairede, 5 kişinin cansız bedenlerine ulaşıldı. İhbarla bölgeye giden ekiplerce bodrum katından çıkarılan ve Suriye uyruklu olduğu belirtilen 5 kişinin cansız bedenleri, otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Kentte sel felaketinde yaşamını yitirenlerin sayısı, 9’a çıkarken sel felaketinde toplam ölü sayısı 10’a yükseldi.

BAKAN SOYLU’DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada, “Hem Kayseri valimiz Adıyaman’a intikal etti, Tunceli Valimiz de intikal etti. Buradaki çalışmalar arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları devam ediyor. Dere yatağında 3 kişi için arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. 10 kaybımızın dışında bir kayıp söz konusu değil. Birkaç günden beri uyarımız devam ediyor” dedi.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir