http://www.sexzun.com
04 Mayıs 2024 Cumartesi

Tunceli’de şehit olan askerlerle ilgili yayınlanan fotoğraflar gerçek değil

30 Ekim 2018 Salı, 10:53

İçişleri Bakanı Soylu, Tunceli’de şehit olan 2 askerle ilgili, sosyal medyada yer alan fotoğrafların gerçek olmadığını belirtti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Güvenlik Toplantısı öncesinde açıklamalarda bulundu.

Terör örgütlerine yönelik operasyonlara ilişkin bilgi veren Soylu, “Bir yılda PKK’ya 91 bin 297, FETÖ’ye 38 bin 725, DEAŞ’a 2 bin 483, aşırı sol terör örgütlerine ise 655 operasyon gerçekleştirildi.” dedi.Bakan Soylu, şöyle devam etti:
“Son bir yılda bin 451 PKK’lı, 40 aşırı sol terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi, 336 DEAŞ’lı da tutuklandı.”

“Sosyal medyada yer alan fotoğraflar gerçek değil”

26 Ekim tarihinde Tunceli’de 2 gencecik evladımızı şehit verdik. Hava koşullarından kaynaklanan bu olay sosyal medya üzerinden istismar edildi. Tunceli bölgesinde 2017’ye göre %75 civarinda bu bölgede terörist sayısı azalmıştır. Bu bölgedeki operasyonlar 4 mevsim kesintisiz devam ediyor. Bizim içgüvenlik operasyonlarında en başarılı vilayetmiz Tunceli olmuştur.

Biz Tunceli’ye terörist takviyesi yapılacığı istihbaratını aldık. Tim 2300 metreye helikopterle indirildi. Bölgede ağaç yok, araçla ulaşım mümkün değil. Timin bölgeye indirilmesinin ardından hava koşulları çok ağırlaştı. Helikopter timi geri getirmek için defalarca denedi ama başarılı olamadı. Bunun üzerine tabur komutanımız da dahil bütün ekipler time ulaşmak için yaya olarak yola çıktı ve time ulaşıldı. Ancak 2 kahramanımız hipotermi sonucu şehit oldu. Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda ağaçlık bölgeden fotoğraflar paylaşılıyor. Oysa bu fotoğraflarla olayın geçtiği yer arasında hiçbir benzerlik yoktur. Olayla hiçbir ilgisi olamayan fotoğraflar dağıtıldı.

(Tunceli’de iki askerin şehit olması) Şehit olan askerlerin üzerindeki giysi ve ekipman, Jandarma Genel Komutanlığının kullandığı dünya standartlarında, ağır kış şartları için özel olarak üretilmiş ekipmanlardır. Bizim ne bir teçizat eksiğimiz var ne de operasyona hazırlıksız gitmemiz söz konusu… Bu olayla ilgili sorumluluğumuzu hissediyoruz. Ben Bakan olarak ve en alt birimdeki arkadaşlarımıza kadar hepimiz sorumluyuz. Bu sorumluluğumuzu aynı şekilde devam ettiriyoruz. Hemen müfettişlerimizi görevlendirdik. Onlar gerekli inceleme ve soruşturmaları yapacaklar.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir