http://www.sexzun.com
03 Mayıs 2024 Cuma

2026 KIŞ OLİMPİYATLARI’NDAN ELENDİK

05 Ekim 2018 Cuma, 13:14

Erzurum’un 2026 Dünya Kış Olimpiyatları’nda tam bir sıkandal yaşandı. 2026 Dünya Kış Olimpiyatları aday adaylığı için Kanada’dan Calgary, Avusturya’dan Graz, İsveç’ten Stockholm, İsviçre’den Sion, Japonya’dan Sapporo cd İtalya’dan Cortina d’Ampezzo, Milano Torino kentleriyle yarışan Türkiye’den Erzurum Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) raporu doğrultusunda aday olarak gösterilmedi.

Uluslararası Olimpiyat Komitesinin resmi sitesinden yapılan Erzurum’u eleme nedenleri.

2026 içinin zamanlama zorludur. Konaklama, ulaşım, enerji ve telekom gibi genel altyapı yatırım yoğunluğu çok yüksek olacaktır. Spor salonlarında da önemli yatırımlar yapılmalıdır. Bölge önemli uluslararası kış sporları etkinliklerine ev sahipliği yapma konusunda sınırlı deneyime sahiptir ve Dünya Kupaları, Dünya Şampiyonaları ve Gençlik Olimpiyat Oyunlarını organize etmekten fayda sağlayacaktır.

Yine de Erzurum, uzun vadeli bir gelecek için büyük bir vaat sunmakta, genç ve hareketli üniversite kentini kış sporları merkezine dönüştürmek konusunda iddialı bir vizyona sahiptir. Erzurum, şehri bük bir merkez haline getirmek için ulusal hükümet planlarından ve finansmanından faydalanabilir.

IOC EB, tüm İlgilenen Şehirlerin, daha düşük gereksinimleri içeren ve daha uygun, düşük maliyetli adaylar ve şehirler ve Olimpiyat Hareketi için daha uygun Oyunlar konseptleri içeren yeni Adaylık Süreci için takdirlerini ifade etmekten memnuniyet duymaktadır. Şehirler reformlara, sürece katılma kararlarında önemli bir faktör olduğunu belirttiler.

IOC EB, tüm İlgilenen Şehirlere, ileriye dönük şansın en iyisini diliyor. Şu anda bir adaylık ile devam etmeyenler bile, bu alıştırmadan yararlanarak, kendi gelişim hedeflerini derinlemesine incelemelerini ve analiz etmelerini sağladı. Deneyimden edindiği bilgiler, potansiyel Olimpiyat adayları da dahil olmak üzere, gelecekteki projeler dikkate alındığında paha biçilmez olacaktır.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir