http://www.sexzun.com
26 Nisan 2024 Cuma

Almanya şaşırtmadı! İsrail’e destek verdiler…

11 Aralık 2017 Pazartesi, 11:40
Almanya şaşırtmadı! İsrail’e destek verdiler…

Federal Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail’i terör devleti‘ olarak suçlamasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il başkanlığı kongresine katılmak üzere önceki gün Sivas’a gitmiş, burada ABD ve İsrail’i aldıkları skandal Kudüs kararı nedeniyle “Trump’ın açıklaması, zaten bizim için bir yok hükmündedir. Biz, beklerdik ki, büyük ülkelerin liderleri çatışmayı, barışmayı, barıştırmayı sağlasın. İsrail, bir terörist devlettir” diyerek eleştirmişti.

NETANYAHU ERDOĞAN’I HEDEF ALDI: ÇİRKİN İFTİRALAR

Öte yandan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan iftiralarda bulunmuş ve “Kendi ülkesinde Kürt köylerini bombalayan, gazetecileri hapse atan, İran’ın uluslararası yaptırımların etrafından dolaşmasına yardım eden, Gazze dahil masum insanları öldüren teröristlere destek veren bir liderden ahlak dersi almaya alışık değilim” demişti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik açıklamalarını en sert biçimde kınadıklarını bildirmişti.

ALMANYA NETANYAHU’YA DESTEK ÇIKTI: KABUL EDİLEMEZ

İki ülke arasındaki gerilim giderek yükselirken bugün de Almanya’dan tartışmaya yönelik açıklamalar geldi. Almanya Başbakanı Merkel’in Sözcüsü Steffen Seibert, Netanyahu’nun çirkin iftiraları için bir şey demezken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail’in ‘terör devleti’ olarak nitelendirilmesinin kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir