http://www.sexzun.com
26 Nisan 2024 Cuma

BAKAN DÖNMEZ BARTIN’DAKİ KAZAYLA İLGİLİ TBMM’Yİ BİLGİLENDİRDİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih dönmez Bartın’daki kazaya ilişkin, “En ufak bir ihmal varsa gereği yapılacak” dedi

18 Ekim 2022 Salı, 15:58

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez 41 madencinin şehit olduğu Bartın’daki maden kazasına dair TBMM’yi bilgilendirdi.  TTK’nın yatırımın yüzde 33’ünün iş sağlığı ve güvenliğine ayrıldığını, tesiste düzenlemelere aykırılık bulunmadığını açıkladı.

Bakan Dönmez’in kazanın detaylarıyla ilgili açıklaması şöyle

Metan gazının boşalmasıyla grizu patlaması meydana geldi. Sadece İstanbul’daki 6 madencimizin tedavisi devam ediyor.Maden ocağının son denetimi Ağustos’ta gerçekleştirildi. Ağustos’taki denetimde bir sorun görülmemiştir. Metangazı miktarı çalışılan ortamda yüksek metangazı şeklinde lanse edildi. Söz konusu ifade yanlış. Kömürdeki metan ile havadaki metan miktarı birbirinden farklıdır. Grizu patlamaları ortamdaki metan yüzdesiyle ilgilidir.

 

“En ufak bir ihmal varsa gereği yapılacak”

Olayın tüm boyutlarıyla açıklığa kavuşması gereken desteği  vereceklerini belirten Bakan Dönmez,” Sayıştay, TBMM adına kamu faaliyetlerini denetlemekte görevlidir. 2017-2019 raporlarında yer alan hususların dikkate alınmadığı iddia edilmiştir. Sayıştay raporundaki yönergelere riayet edilmiştir.Denetimlerde bağımsız çalışan seyyar gaz ölçüm cihazı bulunmaktadır. Kişisel oksijen maskeleri, otomatik yangın söndürme sistemleri gibi 50 kalemde iyileştirmeler yapıldı. 6’lı sensörler tespit edilmiştir.Çalışan ekiplerin her birinin elinde dedektörler var. Bunlar gaz ölçümü yapıyor. Yeraltı tüm çalışma alanları metan, oksijen, karbondioksit, sıcaklık ölçümleriyle sürekli incelenmekte ve kayıt altına alınmaktadır. O işletmemizde o ana kadar hepsi kayıt altında.” dedi.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir