http://www.sexzun.com
27 Nisan 2024 Cumartesi

Bolu ve Türkiye – İran sınırında Korkutan Depremler

AFAD, Bolu ve Türkiye – İran sınırında depremlerin meydana geldiğini açıkladı. Bolu’daki depremin büyüklüğü 4,8 seviyesinde gerçekleşirken Türkiye-İran sınırındaki depremin büyüklüğü ise 5,3 büyüklüğünde ölçüldü.

16 Mart 2023 Perşembe, 16:29

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının  internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Bolu’da saat 13.55’te 4,8 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Çevre illerde de hissedilen deprem, yerin yaklaşık 8,13 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Sarsıntının hemen ardından çok sayıda vatandaş yaşadıkları kısa süreli korkunun ardından cadde ve sokaklarda vakit geçirdi.

AFAD Başkanı Yunus Sezer, depreme ilişkin açıklamasında şunları kaydetti;

Bolu ilimizde meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki deprem sonrasında, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Bölgedeki vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunarım.

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, (Bolu’daki 4,8’lik deprem) kuzey Anadolu fay hattının sonundaki küçük bir fay hattı üzerindeki deprem. Bu tür kısa uzanıma sahip, bu büyüklükteki depremlerin İstanbul, Marmara’daki fayları tetiklemesi söz konusu değildir. Tamamen farklı fay sistemlerinden bahsediyoruz” dedi.

İran sınırında 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD’dan yapılan açıklamada saat 14.47’de Van ve çevre illerde hissedilen depremin derinliğinin 15.25 kilometre olduğu kaydedildi.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir