http://www.sexzun.com
28 Nisan 2024 Pazar

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: MİLLETİMİZ DARBEYE VE DARBECİLERE ALKIŞ TUTANLARI ASLA UNUTMAYACAKTIR

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN, “MİLLETİMİZ, DARBEYE VE DARBECİLERE ALKIŞ TUTANLARI ASLA UNUTMAMIŞTIR, UNUTMAYACAKTIR. BU MİLLET, DARBECİLERİ VE DARBECİLERE DESTEK VERENLERİ ÖNCE SANDIKTA, ARDINDAN DA MAŞERİ VİCDANDA MAHKUM ETMİŞTİR” DEDİ.

28 Şubat 2022 Pazartesi, 13:41

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi’nde Şule Yüksel Şenler Vakfı’nın tanıtımı ve “Şule” belgeseli gösterimi programında konuştu.

Şule Yüksel Şenler Vakfı’na 28 Şubat müdahalesinin 25. yıl dönümünde bizleri böylesine anlamlı bir günde bir araya getirdikleri için teşekkür ediyorum. Milletimizin inancının korunması, fedakarlık yapan tüm büyüklerimizi şükranla yad ediyorum.

“Milletimiz, darbeye ve darbecilere alkış tutanları asla unutmayacaktır”

Milletimiz o meşum günlerde (28 Şubat) dik duranlarla, darbeye ve darbecilere alkış tutanları asla unutmamıştır, unutmayacaktır. Bu millet, darbecileri ve darbecilere destek verenleri önce sandıkta, ardından da maşeri vicdanda mahkum etmiştir. Şule belgeselinde de izlediğimiz gibi bu ülkede demek ki bu bağımsızlık mücadelesini fikrini, inancını verenler olduğu gibi bunun tam aksini verenler de var ve kıyamete kadar olacak. Fakat bunlar böyledir diye biz yolumuzdan hiçbir zaman geri duramayız. Ve aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz.

‘Türk demokrasisi rüştünü ispat etmiştir’

Unutmayalım, siyaset kurumu 12 Eylül ve 28 Şubat müdahalesinin aktörlerinin hak ettikleri cezalara çarpıtılması için bizim dönemimizde üzerine düşen sorumluluğu layıkıyla yerine getirmiştir. Millet iradesine kastedenler işledikleri suçların hesabını, milletin vicdanı yanında tarihte ilk kez hukuk önünde de vermek zorunda kalmışlardır. Böylece Türk demokrasisi rüştünü ispat ederken, siyaset müessesesi de 1960’tan beri süregelen bir burukluğundan kendini kurtarmıştır.

“Şule Yüksel Şenler verdiği mücadeleyle bize rehberlik etti”

Ülkemizdeki hak ve adalet mücadelesinin anıt isimlerinden birisi merhum Şule Yüksel Şenler’dir. Evliliğimize vesile olmasının yanı sıra kalemi ve kelamıyla verdiği mücadeleyle bize rehberlik etti. Şule Yüksel Şenler, milyonlarca gence umut aşıladı. 81 yıllık ömrü boyunca defalarca tehdit edildi, evi kundaklanarak hayatına kast edildi. Medya organları eliyle itibar suikastına uğradı. Büyük bir cezaretle zorluklara göğüs gerdi, bedel ödemekten çekinmedi. Aynı şekilde kadınlarımız her yerde varsa Şule Yüksel Şenler’in katkısı büyüktür.

“Şule belgeseli ülkemizin karanlık dönemlerine ayna tutuyor”

“Şule” belgeseli modern yöntemleri kullanarak geleceğe kayıt düşüyor. Nitelikli, titiz kapsamlı bir çalışmanın yer aldığı eser, ülkemizin karanlık dönemlerine ayna tutuyor.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir