http://www.sexzun.com
04 Mayıs 2024 Cumartesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Enkaz Kaldırma İşlemlerine İlişkin Açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği illere ilişkin, “Bayrama kadar Hatay hariç diğer illerimizdeki tüm enkazı kaldırmayı hedefliyoruz.” dedi.

17 Nisan 2023 Pazartesi, 22:27

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta yaşanan depremlerin ardından İstanbul’un çeşitli ilçelerine gelen depremzedelerle Üsküdar Meydanı’nda düzenlenen Büyük Üsküdar İftarı’nda bir araya geldi.

İftar programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan , “6 Şubat tarihinden bu yana geçen 70 günde seçim sürecine rağmen bir an olsun deprem bölgesindeki kardeşlerimizi yalnız bırakmadık. Nitekim bu akşam iftar soframızı depremzede kardeşlerimizle birlikte paylaştık. Özellikle bu mübarek günlerde kendilerini sahipsiz hissetmemeleri için kaybettiklerinin acısıyla kalpleri burkulan depremzedelerimizin yanlarında olduk. Ramazan başından beri iftarımızı deprem mağdurlarımızla açmaya gayret ettik. Deprem konutlarının temel atma törenlerini gerçekleştirerek, bu zor günlerinde onlara umut aşıladık. Hayata yeniden başlama iradelerini güçlendirdik. Dün Şanlıurfa ile birlikte 100 binin üzerinde deprem konutu ve köy evinin inşaat sürecini başlatmış olduk. İnşallah ilk sene 319 bin olmak üzere toplam 650 bin konutu teslim edinceye kadar bölgeden asla ayrılmayacağız.” dedi.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir