http://www.sexzun.com
02 Mayıs 2024 Perşembe

DADAŞLAR KOCAELİ’NDE BULUŞUYOR

Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu yine çok konuşulacak bir etkinliğe imza atıyor. Erzurum’un kültürel tüm değerlerini Erzurum hasreti çeken gurbetteki dadaşlarla buluşturulacak.

01 Eylül 2023 Cuma, 18:19

Kocaeli Erzurumlular dernekler federasyonu Erzurumluları Kocaeli’nde bir araya getirecek bir piknik organizasyonu düzenliyor. Birçok yöresel ünlü sanatçının katılacağı piknik şöleninde Erzurum’un kültürel tüm değerlerini Erzurum hasreti çeken gurbetteki dadaşlarla buluşturulacak. 2 ve 3 eylül tarihlerinde Dilovası’nda bulunan Tepecik mesire alanında yapılacak olan piknik şölenine tüm vatandaşlar ücretsiz olarak davet edilirken etkinliğe Erzurum’un halaylarını, ozanlarını, aşıklarını ve yöresel yemeklerini tatmak ve görmek isteyen herkesin katılabileceği duyuruldu.

Piknik şöleninde Erzurum’un damak çatlatan lezzetlerinin yanı sıra Erzurum yöresine ait eserleri seslendirecek ünlü sanatçıların katılımı ile doyumsuz bir hafta sonu yaşatılacak. Erzurum’un geleneksel oyunlarının da oynanacağı piknik şöleninde cirit gösterisi, bar ekibi, Mehteran Gösterisi ve Spor kulüplerinin düzenleyeceği sportif gösterilere de yer verilecek.

Yine çok konuşulacak bir etkinliğe İmza atan Kocaeli Erzurum dernekler federasyonu amaçlarının Erzurum örf adet gelenek ve göreneklerini Erzurum dışında da yaşatabilmek ve Erzurum’u özleyen dadaşlara Erzurum’dan kilometrelerce uzakta memleket hasreti gidermek olduğunu ifade edildi. Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyon Başkanı Tekin Dursun yapılan piknik şölenine herkesin ücretsiz bir şekilde davetli olduğunu ifade ederek, gurbetteki tüm dadaşlara çağrıda bulundu.

Başkan Dursun ‘Bizim tek gayemiz ve arzumuz dünyanın imrendiği Erzurum misafirperverliğini yaşatmak Erzurum’a has lezzetleri gelenek ve görenekleri şölenimize katılan tüm vatandaşlarımıza tanıtmaktır. Ayrıca Erzurum’dan kilometrelerce uzakta bulunan dadaşların memleket hasreti giderip Kocaeli’nde birlik ve beraberliğimize katkı sağlamak için çalışmaktayız. Bizler birer dadaş olarak dadaşlık kelimesinin anlamını her anlamda yaşamalı ve yaşatmalıyız. Yaptığımız etkinliklerle bir amacımızda şehrimizin tanıtımına katkıda bulunmak ve de Erzurum’da kış ve yaz turizminde kazanacağı değerlere katkıda bulunmaktır. Bu vesile ile 2 ve 3 Eylül tarihlerinde Kocaeli Dilovası’nda Eski İstanbul Yolu Üzerinde bulunan Tepecik mesire alanında gerçekleştireceğimiz geleneksel piknik şölenine herkesi davet ediyorum.’ Diye konuştu.

İki gün boyunca sürecek olan piknik şöleninde çocuklar da unutulmadı. Çocuklar içinde oyun alanları oluşturulan piknik şöleninde çocuklu ailelerin de gönül rahatlığı ile katılabilecekleri duyuruldu.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir