http://www.sexzun.com
06 Mayıs 2024 Pazartesi

ERZURUM ŞEHİDİNİ DUALARLA UĞURLADI

TUNCELİ’NİN OVACIK İLÇESİNDE TERÖR OPERASYONUNDA ŞEHİT DÜŞEN JANDARMA UZMAN ÇAVUŞ BURAK TORTUMLU, MEMLEKETİ ERZURUM’DA BİNLERCE KİŞİNİN KATILDIĞI TÖRENLE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI. İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU DA ŞEHİDİN CENAZE TÖRENİNE KATILDI.

22 Ekim 2021 Cuma, 13:03

Yürek yakan haber Tunceli’den, Eren-7 Operasyonu bölgesinden gelmişti.

Erzurumlu Jandarma Uzman Çavuş Burak Tortumlu, alçak teröristlerle kahramanca çatışırken şehit düştü.Erzurum, binlerce kişinin katılımıyla şehidini son yolculuğuna uğurladı.

Şehit Burak Tortumlu 26 yaşındaydı. Evliydi, körpecik bir kızı vardı.  Ardında ona henüz “baba” bile diyemeyen bir yavru ve gözü yaşlı bir eş bıraktı.

Şehit Tortumlu için Narmanlı camiinde cenaze töreni düzenlendi. Binlerce memleketlisi avludan taştı. Erzurum, şehidini son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

Şehidin gözü yaşlı ailesini hiç tanımadığı silah arkadaşları teselli etti. Minik yavrusuna da yine onlar kucak açtı. Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanısıra İl Protokolü de katıldı.

Cuma namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Şehidin babası evladının Türk bayrağına sarılı tabutuna son kez baktı… Herkes gibi o da evladına hakkını helal etti.  Şehidin cenazesi kılınan cenaze namazının ardından Yakutiye İlçesine bağlı Karagöbek köyüne defnedildi.

 

Haber: Nuray KARTAL

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir