http://www.sexzun.com
27 Nisan 2024 Cumartesi

Erzurum’da Kış, Uzundere’de Sonbahar Esintisi Yaşanıyor

Erzurum’un merkezinde ve çevresinde kar yağışı ile soğuk hava etkisini sürdürürken, Karadeniz’e sınır ilçe Uzundere henüz kışın beyaz örtüsüyle buluşmadı.

27 Aralık 2023 Çarşamba, 17:06

Erzurum’un kuzeydoğusunda kışın soğuk esintisi ve beyaz örtüsü hakim olurken, ilginç bir tablo Uzundere ilçesinde kendini gösteriyor. Karadeniz’e sınır bir ilçe olan Uzundere, Artvin Yusufeli Barajı’nın etkisiyle ılıman Karadeniz iklimini sürdürüyor. Erzurum’un merkezi ve diğer ilçeleri kar ve soğukla mücadele ederken, Uzundere’de henüz kar yağışı ve dondurucu sıcaklar görülmüyor. Bu iklim, Uzundere’nin çevresini sarıp sarmalarken, ilçede sonbaharın renkleri hüküm sürüyor. İlçe sakinleri ise bu beklenmedik durumu şaşkınlık ve keyifle karşılıyor.

Uzundere’nin atmosferinde, Karadeniz’in serin esintisi ile birleşen sonbaharın sıcaklığı, günlük yaşamı etkiliyor. Karadeniz ile kışın soğuk dokusu arasında sıkışan Uzundere, adeta iklimler arasında bir geçiş noktası gibi duruyor.

Müzik öğretmeni Mehmet Baki, “Hala kar görmedik. Uzundere, Erzurum’un Antalya’sı diyebiliriz. Karadeniz’e komşu olmanın etkisi olabilir” dedi.

Sınıf öğretmeni Çağrı Kamacı ise, “Erzurum için zemheri zamanı. Uzundere’de bahar esintisi var” şeklinde konuştu.

İlçe sakinlerinden Mehmet Çavaş, “1973 yılında muavin olarak çalışıyordum. Arabayla ilçeden köye gitmekte zorlanırdık. Bu aylarda çok soğuk olurdu. Mevsim çok farklı. Eski kışlar yok” ifadelerini kullandı.

Öğrenci Ömer Faruk Kurt da, “Kar hala yağmadı. Arkadaşlarımla kar yağmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir