http://www.sexzun.com
02 Mayıs 2024 Perşembe

Gazi Meclis’te 28. Dönem Yasama Dönemi Başladı

TBMM Genel Kurulu, 28. Dönem Milletvekili Ant İçme Töreni için toplandı. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Genel Kurul’u en yaşlı üye sıfatıyla MHP Genle Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli yönetiyor.

02 Haziran 2023 Cuma, 16:43

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Genel Kurul’a en yaşlı üye sıfatıyla Devlet Bahçeli başkanlık ediyor. Bahçeli, TBMM Geçici Başkanlığı görevini Mustafa Şentop’tan devraldı.

600 milletvekili Genel Kurul’da yemin ederek göreve başlayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28. Dönem Milletvekili Ant İçme Töreni dolayısıyla TBMM’ye geldi.

Erdoğan’ı Meclis’te, Geçici TBMM Başkanı Devlet Bahçeli ve Meclis Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu, resmi törenle karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Bahçeli ile birlikte Meclis Şeref Holü’ne geçti.

Şeref Holü’nde Erdoğan’ı eski Meclis Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Grup Başkanvekilleri Özlem Zengin ve Muhammet Emin Akbaşoğlu ile milletvekilleri karşıladı. Erdoğan, Bahçeli ve Şentop daha sonra Başkanlık Divanı’nın bulunduğu bölüme gitti.

Erdoğan daha sonra yemin törenini izlemek üzere Genel Kurulda kendisi için ayrılan locaya geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Genel Kurulunda Milletvekillerinin yemin törenini bir süre izledikten sonra çıkışta Şeref Holü’nde vatandaşlarla sohbet etti, fotoğraf çektirdi.

Erdoğan, daha sonra Meclis’ten törenle uğurlandı.

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yemin törenine geçilmeden önce selamlama konuşması yapan Geçici TBMM Başkanı Bahçeli, “Egemenliğin yegane sahibi, aynı zamanda mensubiyetinden iftihar ettiğimiz büyük Türk milletine şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Mecliste ilk yemini eden Geçici Meclis Başkanı, MHP Osmaniye Milletvekili Bahçeli oldu. Bahçeli, Başkanlık Divanı kürsüsündeki yerinden ayağa kalkarak yemin metnini okudu.

Daha sonra AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, törende ilk olarak ant içti. Ardından kürsüye tekerlekli sandalye ile gelen AK Parti İstanbul Milletvekili Yücel Arzen Hacıoğulları yemin etti.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir