http://www.sexzun.com
28 Nisan 2024 Pazar

İspir’de Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi Düzenlendi

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü İspir Toplum Sağlığı Merkezince meme kanseri farkındalık eğitimi düzenlendi.

25 Ekim 2023 Çarşamba, 15:47

Her yıl Ekim ayı “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” olarak kabul edilmesi nedeniyle meme kanseri ve taramalar konusunda farkındalığın artırılması amacıyla çeşitli kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde etkinlikler ve programlar düzenleniyor.

Bu kapsamda Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü İspir Toplum Sağlığı Merkezince Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi düzenlendi. Eğitime İspir Kaymakamlığı ile Hanımeli Sosyal ve Ortak Yaşam Derneği katkı sağladı.

Düzenlenen eğitimde Atatürk Üniversitesi Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Müfide Nuran Akçay konuşmacı olarak katıldı. Eğitime İspirli kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

Prof. Dr. Müfide Nuran Akçay, yapmış olduğu konuşmada, kadınlarda en sık görülen kanserin meme kanseri olduğunu belirterek meme kanserinin nedenleri, korunma yolları ve erken tanının öneminden bahsetti.

Prof. Dr. Akçay, erken tanı için 20 yaşından sonra her kadının kendi kendine meme muayenesi yapması gerektiğini ve 40 yaşından sonra tüm kadınların mamografi çektirmesi gerektiğini vurguladı.

“Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Kadına Ücretsiz Muayene” teması ile eğitim sırasında katılımcıların sorularını cevaplayan Prof. Dr. Akçay eğitimin sonunda katılımcılara meme muayenesi yaptı.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir