http://www.sexzun.com
28 Nisan 2024 Pazar

FIRTINA MARMARA’DA 6 CAN ALDI

YURDUN BATI İLLERİNDE KUVVETLİ FIRTINA VE YAĞIŞ ETKİSİNİ GECE DE SÜRDÜRDÜ. FIRTINA NEDENİYLE İSTANBUL’DA 4, ZONGULDAK VE KOCAELİ’DE 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, TOPLAM 46 KİŞİ YARALANDI.

30 Kasım 2021 Salı, 13:39

İstanbul’da hızı zaman zaman saatte 100 kilometre üzerine çıkan şiddetli rüzgâr, çeşitli seviyede kazalara neden oldu. İstanbul 112 acil çağrı merkezinden bin 517 ihbar alındı.

Olumsuz hava şartları nedeniyle 33 çatı uçtu, 192 ağaç devrildi. 236 tehlike arz eden parça, 52 trafik ışığı ve yön tabelası, 12 araç hasar gördü. 112 sağlık komuta merkezinden İstanbul AFAD Müdürlüğü’ne iletilen bilgi çerçevesinde, olumsuzluklar nedeniyle 38 kişi yaralandı ve 4 kişi hayatını kaybetti.

Bursa’da 38 ağaç devrilmesi, 31 tehlike arz eden parça ihbarı, 21 çatı uçması, 6 tabela uçması ve 2 hasar tespit ihbarı olmak üzere toplam 98 olay meydana geldi.

Bursa’nın Gemlik ilçesinde fırtına Gemlik İskelesi’nden 2 no’lu sahil bölgesine kadar etkisini gösterdi.  Kayıkhane bölgesindeki kayıkların bir kısmı, metrelerce yüksekliğe ulaşan dalgalara teslim oldu. Balıkçı tekneleri ve kayıklar zarar gördü, bazıları battı.

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde kuvvetli rüzgâr dolayısıyla hasar gören çatıdan düşerek ağır yaralanan vatandaş, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Yaşanan fırtınada, İstanbul, Zonguldak ve Kocaeli’de toplam 6 kişi hayatını kaybetti, 44 kişi de yaralandı. Özellikle motokuryelerin can güvenliği için önemli bir karar daha alındı. Karar göre İstanbul’da motosiklet ve elektrikli scooter araçlarının 18.00’a kadar trafiğe çıkmalarına izin verilmeyecek.

İstanbul dâhil 11 ilde yüz yüze eğitime bugün ara verildi.

Meteoroloji yetkilileri kuvvetli rüzgâr ve fırtınanın bugün de devam edeceği bildirildi. İstanbul, Ankara ve İzmir’in de aralarında olduğu 63 il için “turuncu kod” ile uyarı yapıldı.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir