http://www.sexzun.com
28 Nisan 2024 Pazar

 ‘’ŞEREFLİ BİR TÜRK ASKERİ OLARAK TEPKİ GÖSTERDİM’’

Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum’daki provokasyonu sonrası Milli Savunma Bakanlığı tarafından sözleşmesi feshedilen Piyade Uzman Çavuş M. Akif Keleş, avukatı aracılığıyla açıklama yaptı. ‘’ Şerefli bir Türk askeri olarak tepki gösterdim’’ dedi.

10 Mayıs 2023 Çarşamba, 17:50

Türkiye 14 Mayıs seçimlerine gidiyor. 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem milletvekillerini belirlemek üzere halk, sandık başına gidecek. Seçim öncesi liderlerin halk buluşmaları ve mitingleri de sürüyor. Cumhur ve Millet İttifakı ortakları her gün farklı illerde mitingler düzenliyor.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun henüz seçilmeden yardımcı olarak duyurduğu ABB Başkanı Mansur Yavaş ve İBB başkanı Ekrem İmamoğlu’da bu kapsamda sahada yerini aldı. Öyle ki İBB Başkanı İmamoğlu bunun için halihazırda sorumlu bulunduğu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde yıllık izne çıktı…

Seçim sürecini değerlendiren İmamoğlu, Erzurum’da bir esnaf buluşması tayin etti. O buluşma yarıda kesildi. Erzurum’daki buluşmada provokasyona neden olan İmamoğlu, sokakları savaş alanına çevirdi. Taşlar havada uçuştu… Birçok kişinin yaralandığı olayların ardından gözaltılar da yapıldı.

O gözaltılardan biri de Piyade Uzman Çavuş M. Akif Keleş’e yapıldı.

Milli Savunma Bakanlığı, Erzurum’da yaşanan olaylara karıştığı gerekçesiyle gözaltına alınan Piyade Uzman Çavuş M. Akif Keleş’in sözleşmesinin feshedildiğini bildirdi.

Keleş, avukatı aracılığıyla bir açıklama yaptı.

‘’7 Mayıs 2023 tarihinde Erzurum’da meydana gelen olaylara karıştığım gerekçesiyle hakkımda adli ve idari tahkikat başlatılmıştır.’’ İfadeleriyle başlayan açıklamada Keleş, ‘’ Şerefli bir Türk askeri olarak tepki gösterdim’’ dedi.

Kamuoyuna duyurulan açıklamada;

‘’Söz konusu olayda bölgede bulunan aralarında bölücü terör örgütü sempatizanlarının da yer aldığı kişilerce terör örgütünü simgeleyen birtakım eylem ve tezahüratlarda bulunulmuştur. Ülkemizin içinde bulunduğu böylesi kritik bir süreçte vatanın bölünmez bütünlüğünü korumakla görevli şerefli bir Türk askeri olarak ilgili kişilere söz konusu davranışları sebebiyle tepki gösterdim. Bölgede bulunan ve benimle aynı hassasiyeti taşıyan kişilerin de tepkisiyle olay büyümüş ve istenmeyen sonuçlar meydana gelmiştir. Yaşananlardan dolayı son derece üzgün ve pişmanım.’’ İfadelerine yer verildi.

Keleş, olayların ardından hakkında ortaya atılan iddialara da yanıt verdi.

‘’Şahsıma ait kişisel bilgiler açıkça paylaşılarak kamuoyu nezdinde adeta bir günah keçisi gösterilme çabasına girilmiştir. 15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemize hain darbe girişiminde bulunan FETÖ terör örgütünün bir üyesi olduğuma ilişkin iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Konuyla ilgili olarak 2021 yılında Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan inceleme neticesinde hakkımda “Soruşturmaya Yer Olmadığı Kararı” verilmiştir. Dolayısıyla söz konusu iddianın asılsız olduğu ve isnat edilmeye çalışılan suçun tarafımca işlendiğine yönelik en ufak bir şüphenin dahi bulunmadığı hukuken tescil edilmiştir. Nitekim Milli Savunma Bakanlığının 9/5/2023 tarihinde yapmış olduğu resmi açıklama bu hususu doğrulamaktadır. Şerefli bir Türk askeri olarak asli vazifem vatanın bölünmezliği ile Türk Milletini korumaktır.’’ Dedi.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir