http://www.sexzun.com
18 Mayıs 2024 Cumartesi

SMA TİP-1 MİNİK EYMEN’İN KADERİ OLMASIN!

ERZURUM’DA DÜNYAYA GELEN EYMEN KAYA, SMA TİP 1 HASTALIĞI NEDENİYLE YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR… MİNİK EYMEN’İN TEŞHİSİ AİLESİ SAYESİNDE ERKEN KONDU. ANCAK HASTALIĞIN TEDAVİSİ İÇİN ÇOK YÜKSEK MEBLAĞLAR İSTENİYOR. EYMEN’İN AİLESİ İSE EVLATLARININ SAĞLIĞINA KAVUŞMASI İÇİN YARDIM BEKLİYOR.

04 Mart 2022 Cuma, 15:25

Özlem ve Risalettin Kaya çiftinin 3 aylık bebeği Eymen Kaya SMA tip 1 hastalığı nedeniyle yaşam mücadelesi veriyor…

11 yıllık evli çiftin 2 kız çocuğu oldu, 3 ay önce de Muhammet Eymen’i kucaklarına aldılar. Başta hiçbir sıkıntı yoktu… Anne Özlem Kaya, çocuğunda gördüğü farklılıklar nedeniyle şüphelendi ve araştırmalar yaptı. Minik Eymen’i fiziksel hareketlerinde gördüğü yetersizlik nedeniyle hastane götürdü ve teşhis konuldu.

Yaşadıkları süreci anlatan anne Özlem Kaya, “Çocuk göz kontağı ile benimle çok güzel temas kuruyor bu durumda ben de çocuğumun hareketlenmesini bekliyorum hareketlerinin hızlı olmasını falan ama baktım hareketlerinde hiçbir değişiklik yok. Düzeleceğini düşünerek bekledim ancak bir ilerleme görmedim. Bu durumu eşimle paylaştım o da ilk başta çocuğumuza hastalığı konduramadı, ben internetten araştırınca zaten direkt bu SMA çıktı. Annelik içgüdüsü bende hastaneye kesin bu hastalık diyerek götürdüm… Doktorlar baktılar ve yüzde 90 klinik bulgularla bize SMA hastalığı teşhisi konuldu.” İfadelerini kullandı.

Muhammet Eymen’in teşhisi erken kondu. Sağlık Bakanlığı’na hastalığın tedavisinde kullanılan ilaçlar için başvuru yapıldı.

Özlem Kaya; “Bizim için şu an Türkiye’de 4 dozluk spinraza denilen bir ilaç var ve biz onun ilk dozunu almak için bekliyoruz. Başvurumuzu yaptık. Şu an neredeyse 3 ayı dolduracağız ama hala ilk dozumuzu almadık. Bekliyoruz, inşallah ilk dozu aldıktan sonra bu hastalık daha yavaş ilerleyecek.” dedi.

Öte yandan Özlem Kaya, bu süreçte Yurt dışında bir gen tedavisi olduğunu öğrendiklerini söyledi. “Zolgensma denilen tek dozluk bir ilaç. Bu ilacın uygulanması için de hastanın 2 yaşın altında olması gerekiyor.” dedi.

Dubai’de bir hastaneden Muhammet Eymen’in tedavi edilmesi için aileye teklif geldi. Ancak çok yüksek meblağlar istendi.

Baba Risalettin Kaya ise açıklamasında “Biz yurt dışından bir hastaneden teklif aldık. Bu da yaklaşık 25 trilyon gibi bir rakam bu meblağ bizim gibi insanlar için çok büyük bir rakam bunun için de bir yardım kampanyası düzenlemek istedik. Valilik onayını bekliyoruz. İnşallah devlet büyüklerimiz el atar kampanya bir an önce başlar ki biz çocuğumuzu en yakın zamanda yurt dışı tedavisine götürelim…” ifadelerini kullandı.

Aile, Eymen için sosyal medyada bir hesap açtı. Seslerini oradan da geniş kitlelere duyurabilmek istiyorlar.

Öte yandan Kaya ailesi, SMA tip 1 hastası Muhammet Eymen için gönüllü ablalar ve abiler arıyor.

Gönüllü abla ve abileri, onun sesini sosyal medyadan daha iyi duyurabilmek için uğraşacak.

 

Haber: Seda Nur ATALAY

Kamera: Yunus AKGÜL

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir