http://www.sexzun.com
06 Mayıs 2024 Pazartesi

Yeni Kabine’den Yeni Müjdeler

Yeni Kabine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ilk toplantısını yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli mesajlar verdi.

06 Haziran 2023 Salı, 21:22

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 28 Mayıs’ta yeniden seçilmesinin ardından açıkladığı yeni kabine, ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı 4 saat 10 dakika sürdü.

Açıklamasında Türkiye Yüzyılı vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan,”

İstikrar ve güven ile Türkiye Yüzyılı’nı inşa edeceğiz. Kabine üyelerimiz uzmanlık alanları itibarıyla Türkiye Yüzyılının kurucuları olma kapasitesine sahiptir. Asıl olay alınan mirasın daha da büyütülmesiyle ilgilidir. Türkiye daha da çalışmaya mecburdur. Ülkemizi hedefleriyle buluşturacağız.

21 yılı iktidarda olmak üzere 40 yılı bulan siyasi hayatımız, hizmet ve eser siyasetidir. Milletimize aşkla hizmet ettik. Seçim dönemlerinde bol keseden boş vaat dağıtanlar gibi olmadık. Ne söz verdiysek göreve gelince yerine getirmeye gayret ettik. Bizim farkımız burası. Sözüne sadık bir yönetim olarak tam 17 kez milletimizin takdirini kazandık. Bizim asıl gücümüz milletimize güven aşılamamız.

Halkımıza verdiğimiz tüm sözlerin takipçisi olacağız. 2 kavramın uygulayıcısı olacağız. İstikrar ve güven… Biz bunlarla Türkiye Yüzyılı’nı inşa edeceğiz. “ dedi.

 

Enflasyon ile mücadeleye ilişkin önemli mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Enflasyon kaynaklı hayat pahalılığı ve fahiş fiyat sorununu tüm boyutlarıyla milletimizin gündeminden çıkartmakta kararlıyız. Son dönemde açıklanan verileri öncü sinyaller olarak değerlendiriyoruz. Seçimlerin istikrardan yana sonuçlanması ekonomimize güveni artırmıştır. Enflasyonu, nasıl daha önce tek haneli rakamlara indirdiysek inşallah aynısını yine başaracağız.

Depremin yaralarının sarılması ana gündem maddemizdir. 319 bini ilk bir senede olmak üzere 650 bin konut yaparak depremzedeleri yuvalarıyla buluşturacağız.

Deprem bölgemizi eskisinden daha canlı hale getireceğiz. Büyümeden taviz vermeden Türk ekonomimizi daha da güçlendireceğiz”  açıklamasında bulundu.

 

Buğday ve arpa alım fiyatlarını belirlediklerini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan,” Ekmeklik buğdayda ton başına 8 bin 250 lira, arpada ise 7 bin lira olarak kararlaştırdık. Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı tüm üreticilerimize buğday için 1000 lira, arpa için 500 lira destek verilecek.” Şeklinde ifade etti.

 

Merakla beklenen Kurban Bayramı tatiline ilişkinde müjde veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kurban Bayramı’yla ilgili turizm sektörünü hareketlendireceğine inandığım bir gelişmeyi paylaşmak istiyorum. (Kurban Bayramı) 26-27 Haziran tarihlerini idari izin kapsamına almayı kararlaştırdık. Hafta sonlarıyla birlikte vatandaşlarımız toplam 9 gün bayram tatili yapma imkanı bulacaktır. Tüm milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

Emeklilerimizin maaşlarını ve bayram ikramiyelerini Kurban Bayramı öncesinde ödeyeceğiz.

Asgari ücret tespit komisyonumuz çalışmalarına başlıyor”  dedi.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir