http://www.sexzun.com
06 Mayıs 2024 Pazartesi

Yıl Sonu Enflasyon Beklentisi Açıklandı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz,,Orta Vadeli Program’a ilişkin detayları açıkladı. Yıl sonu enflasyon tahmini açıkladı.

06 Eylül 2023 Çarşamba, 15:01

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye ekonomisine ilişkin hedef ve politikaların yer aldığı Orta Vadeli Program’a ilişkin açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz açıklamasında,

“OVP, kamu kesimi ve özel kesimler için belirsizlikleri ortadan kaldıran bir yol haritası niteliği taşımaktadır. 3 yıllık bir yol haritası hazıladık. İstişare ve ortak akıl bizim düsturumuzdur.Bu programla öncelikle deprem afetinin yaralarını saracağız.Programın 4 temel amacı var. Makroekonomik ve finansal istikrarın sağlanması, enflasyonun tek haneye düşürülmesi. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat perspektifinde büyüme ve istihdamın devam ettirilmesi ve sosyal adalet ve refahın güçlendirilmesi.Merkez Bankamız araç bağımsızlığı çerçevesinde üzerine düşeni yapacaktır. Beklenti yönetimi ile para politikasının kısa dönemli olumlu etkileri artırmayı hedefliyoruz.Dünyada yükselen korumacılık, ticaret ve ekonomiyi daralttı.” açıklamasında bulundu.

İşsizlik de tek haneye düşecek. 

Cevdet Yılmaz ayrıca ,” Bu dönemde dünya şartları, yaşadığımız afetler ve birçok faktör, bütün geçici olarak enflasyonda bir yükseliş söz konusu. Türkiye, son 20 yılda dünya ortalamasından yüzde 2 fazla büyüdü. 2024 için yüzde 4, 2025 için yüzde 4,5 ve 2026 için yüzde 5 büyüme ön görüyoruz. Büyüme tahminimiz 2023 sonu için ise yüzde 4,4.  Bu yıl sonu için enflasyon tahminimiz yüzde 65. Ancak bu bir geçiş dönemidir. 2026’da enflasyonda yüzde 8,5’lik bir oranla tek haneli enflasyonu hedefliyoruz. “ dedi.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir