http://www.sexzun.com
14 Mayıs 2024 Salı

3.Havalimanı Bugün Açılıyor

29 Ekim 2018 Pazartesi, 10:50

Milyonların heyecanla beklediği İstanbul 3. Havalimanı’nın açılışı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek. Bugün 90 milyon yolcu kapasiteli ilk fazı açılacak olan havalimanı bütün fazlar tamamlandığında yıllık 200 milyon yolcusu ile dünyanın en büyük havalimanı olacak.

Türkiye’nin dev projesi İstanbul 3. Havalimanı’nın açılmasına sayılı saatler kaldı. Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılışı yapılacak olan 3. Havalimanı’nın açılış törenine birçok devlet başkanı ve bakanlar katılacak.

DÜNYANIN EN BÜYÜK HAVALİMANI OLACAK

Bugün havalimanının 90 milyon yolcu kapasiteli ilk fazı faaliyete başlayacak. İstanbul 3. Havalimanı’nın terminal büyüklüğü 1,3 milyon metrekare, toplam inşaat alanı ise 76,5 milyon metrekarelik bir alan üzerine kuruldu. Bütün fazlar tamamlandığında İstanbul 3. Havalimanı 6 bağımsız pist, 500 uçak kapasitesi 70 bin araçlık açık ve kapalı otoparkı ve yıllık 200 milyon yolcusu ile dünyanın en büyük havalimanı olacak. Atatürk Havalimanı’ndan taşınmanın tamamlanmasının ardından günde 2 bin uçağın iniş-kalkış yapabileceği yeni havalimanında, 350’den fazla destinasyona uçuş gerçekleştirilecek ve 250 havayolu şirketine hizmet verilecek.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir