http://www.sexzun.com
19 Mayıs 2024 Pazar

ABD’de kiliseye saldırı: Çok sayıda ölü var

05 Kasım 2017 Pazar, 19:33
ABD’de kiliseye saldırı: Çok sayıda ölü var

Sutherland Springs’te bir kiliseye düzenlenen silahlı saldırıda 26 kişi hayatını kaybetti, 24 kişi yaralandı.
Texas Valisi Greg Abbott, düzenlenen basın toplantısında Sutherland Springs bölgesindeki kilisede pazar ayini sırasında gerçekleştirilen silahlı saldırıda 26 kişinin hayatını kaybettiğini, 24 kişinin yaralandığını açıkladı. Vali Abbot, ABD tarihinde düzenlenen kilise saldırılarının en büyüğü olduğunu belirterek, “Ölenler için uzun süre acı çekici bir yas tutacağız” dedi.
Saldırıyı gerçekleştiren kişinin 26 yaşındaki Devin Patrick Kelley olduğu belirtildi. Şahıs aracında ölü bulundu. Olay nedeniyle ülke genelinde 4 günlük ulusal yas ilan edildi.
12 günlük Asya gezisinde olan ABD Başkanı Donald Trump’ın, ABD’de bayraklarının, tüm kamu binaları, askeri birlikler ve dış temsilciliklerde 9 Kasım’a kadar yarıya indirilmesi için bir bildiri yayınladığı bildirildi.

TÜRKİYE’DEN KINAMA
Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin Teksas eyaletindeki saldırıyı kınadı.
Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “ABD’nin Teksas eyaletinde bir kilisede meydana gelen saldırıda onlarca kişinin hayatını kaybetmesinden ve birçok kişinin yaralanmasından büyük üzüntü duyduk. Saldırıyı şiddetle kınıyor, olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Amerikan halkına başsağlığı diliyoruz” denildi.

ABD Başkanı Donald Trump, “Tanrı Teksas Sutherland’daki insanların yanında olsun. FBI ve güvenlik güçleri olay yerinde. Gelişmeleri Japonya’dan takip ediyorum” dedi. <br/>ABD Başkanı Donald Trump, resmi ziyaret programı kapsamında bulunduğu Japonya’dan, Teksas’ta gerçekleşen silahlı saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Trump, “Tanrı Teksas Sutherland’daki insanların yanında olsun. FBI ve güvenlik güçleri olay yerinde. Gelişmeleri Japonya’dan takip ediyorum” ifadesini kullandı.

Teksas’ta katliam yapan Devin Patrick Kelley hakkında konuşan Trump, konuşmasında saldırgan hakkında “meczup” tanımlaması yaptı.

Teksas’ta Sutherland Springs bölgesinde kilise saldırısını gerçekleştiren saldırganın kimliği açıklandı: 26 yaşındaki Devin Patrick Kelley..

ABD HAVA KUVVETLERİ’NDEYDİ

Facebook’tan yaptığı silah paylaşımlarıyla dikkat çeken Devin Patrick Kelley’in Amerikan Hava Kuvvetlerinde 2009-2013 yılları arasında görev almış olduğu öğrenildi.

Evli ve bir çocuk babası Kelley, eşi ve çocuklarına saldırmaktan dolayı Kasım 2012’de mahkemeye çıkarılmış.

Ayrıca saldırganın İncil okulunda kısa sürelik öğretmenlik yaptığı ileri sürüldü.

Saldırganın polis kovalamacası sırasında hayatını kaybettiği belirtildi.

“SALDIRGAN AŞIRI DERECEDE MECZUP BİRİ”

Konu ile ilgili Japonya’da açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, saldırganın bir “meczup” olduğunu söyledi.

Konuşmasında 26 kişiyi öldüren ve saldırıda kendisi de hayatını kaybeden saldırgan hakkında “terörist” ifadesini kullanamayan Trump “Ülkemizde akıl sağlığı sorunu had safhada, bu bir silah sorunu değil” dedi.

Trump, “Aşırı derecede meczup biri. Çok fazla sorunu olan biri. Ülkemizde akıl sağlığı sorunu had safhada, bu bir silah sorunu değil. Çok ama çok üzücü bir olay” ifadelerini kullandı.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir