http://www.sexzun.com
14 Mayıs 2024 Salı

Abdurrahim Fırat : Bizim iktidarımız döneminde toplum zenginleşti

Kardelen’in TV’nin gündem programı olan Analiz her gün özel konuklarıyla seçim gündemin nabzını tutmaya devam ediyor. Kardelen TV Genel Yayın Yönetmeni Soner İstanbullu’nun sunduğu Anali programının bu programda konu AK Parti MKYK üyesi ve Erzurum Milletvekili adayı Av. Abdurrahim Fırat oldu. Gündeme dair önemli konu başlıkları soru ve değerlendirmeler ile ele alındı.

30 Nisan 2023 Pazar, 09:06

Kardelen TV Genel Yayın Yönetmeni Soner İstanbullu’nun hazırlayıp sunduğu analiz programı konuklarıyla gündemin nabzını tutmaya devam ediyor.

Gazeteci yazar Esat Bindesen’in de soru ve görüşleriyle katkı sağladığı analiz programının bu programda konuğu AK Parti MKYK üyesi ve Erzurum milletvekili adayı Avukat Abdürrahim Fırat oldu.

14 Mayıs seçimlerinin anlam ve önemine değinen Abdürrahim Fırat:”  Bu seçimi seçmen nezdinde farklı kılan Türkiye’nin yol ayrımında olduğu düşüncesidir. Ben şunu görüyorum, Türkiye’de pandemiden sonra, Rusya ve Ukrayna Savaşı’ndan sonra ekonomik anlamda bazı sıkıntılar var, sorunlar var Türkiye2nin sorunları yok değil. Ama bizim vatandaşımız bu dönemde bu sıkıntılardan ziyade Türkiye’nin gelecek vizyonuyla ilgileniyor. Çünkü AK Parti’nin, Cumhur İttifakıyla beraber Türkiye Yüzyılı mottosuyla seçime gidiyoruz. Her seçim önemlidir tabii ki ama bu seçim daha çok önemli. Çünkü Türkiye ilk defa kendi bölgesinde ayakları üzerinde bir siyaset yapıyor. Türkiye ilk defa Batı ile müttefik ama kendi çıkarları için Doğu ile de ittifak içerisinde. Yine Türkiye yüzünü Afrika’ya döndü. Tarihimizin en önemli büyükelçilerini Afrika’da açtık. Yine Ortadoğu’ya yüzümüzü döndük.  Ve yine 1 buçuk milyar Müslümanın lideri durumunda cumhurbaşkanımız. Halkımızda bunu takdir ediyor. “ ifadelerini kullandı.

Abdurrahim Fırat ,”  Bizim iktidarımız döneminde toplum zenginleşti “ dedi.

Abdürrahim Fırat, CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Alevi’ çıkışını da değerlendirdi. Fırat : “  Şu anda Türkiye’de Kürt olmak veya Alevi olmak artık bir problem değil. Bu problemi ortadan kaldıranda AK Parti ve Cumhurbaşkanı’mızdır. Hatta bu süreç Turgut Özal ile başladı. Özal’dan önce Kürtçe konuşmak yasaktı. Yanılmıyorsam 2932 sayılı bir yasa vardı. 141, 142 ve 163 yasaları vardı. Bu yasaları Özal temizledi ama önemli bölümünü de Cumhurbaşkanımız düzeltti. Mesela bugün Aleviler Diyanette temsil ediliyor. Alevilerle ilgili bir birim açıldı. Cem evlerine her türlü destek ve her türlü katkı bu iktidar döneminde verildi.  Kürtçe ve Kürt dili önündeki engeller bu iktidar döneminde kaldırıldı.”  açıklamasında bulundu.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir