http://www.sexzun.com
27 Nisan 2024 Cumartesi

Atatürk Üniversitesi’nde Bilimsel Teşvik Töreni

GERÇEKLEŞTİRDİKLERİ BİLİMSEL ÇALIŞMALARLA ÜNİVERSİTE İSMİNİ ÜST SIRALARA TAŞIYAN AKADEMİSYENLERİ ÖDÜLLENDİREN ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ, “EMEĞE SAYGI GÖSTERME VE BAŞARIYI TAKDİR ETME” İLKESİ DOĞRULTUSUNDA DÜZENLEDİĞİ BİLİMSEL TEŞVİK TÖRENLERİNE 2024 YILINDA DA DEVAM EDİYOR.

23 Şubat 2024 Cuma, 13:08

Gerçekleştirdikleri bilimsel çalışmalarla üniversite ismini üst sıralara taşıyan akademisyenleri ödüllendiren Atatürk Üniversitesi, “Emeğe saygı gösterme ve başarıyı takdir etme” ilkesi doğrultusunda düzenlediği Bilimsel Teşvik Törenlerine 2024 yılında da devam ediyor.

15 Temmuz Milli İrade Salonunda düzenlenen yeni yılın ilk Bilimsel Teşvik Töreninde Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında yaptıkları çeşitli araştırma faaliyetleri için Ocak ayında başvuran öğretim üyelerine ödülleri ise Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı tarafından verildi. Atatürk Üniversitesinde başarıların daima takdir ve teşvik edildiğini belirten Rektör Çomaklı, bilimsel fayda sağlayan, üreten ve ülke kalkınmasına katkı sağlayan tüm personelin geçmiş yıllarda olduğu gibi yeni yılda da desteklenmeye devam edeceğini söyledi.

“Artık Üniversiteler, Bilgiyi Değere Dönüştürerek Kendine Yetebilen Kurumlar Haline Geliyor”

Rektör Çomaklı: “Köklü bir altyapıya sahip olan Atatürk Üniversitesi, kurulduğu günden itibaren gerçekleştirdiği bilimsel faaliyetlerle önemli bir konuma sahip. Proje, patent, yayın, Ar-Ge ve toplumsal fayda faaliyetlerinde her zaman önde olmayı gaye edinen üniversitemiz, yapılan çalışmalarla da bu amacını hayata geçiriyor. Bilginin kaynağı olan üniversiteler bilgiyi değere dönüştürerek kendine yetebilen kurumlar haline geliyor. Biz de kendi kendine yetebilen bir üniversite olma yolunda attığımız adımları hızlandırarak hem kendi ihtiyaçlarımızı karşılıyor hem de ülke kalkınmasına katkıda bulunuyoruz. Üniversitemizin bu kutlu yolculuğuna destek veren tüm akademisyenlerimize teşekkür ediyor; yayın, patent, proje ve firmaları ile ödül almaya hak kazanan öğretim üyelerimizi yürekten kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir