http://www.sexzun.com
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Av. Fatma Öncü: “ Bizim Rakibimiz yok bizim rakibimiz kendimiz”

Ak Parti Erzurum 2. sıra Milletvekili adayı Avukat Fatma Öncü , Kardelen TV’de analiz programına konuk oldu. Seçime dair öenmli mesajlar veren Avukat Fatma Öncü, kadınlara yönelik yapılan çalışmalara değindi ve çalışan annelerin kreş sorununa ilişkin müjde verdi. Fatma Öncü: “ Bizim Rakibimiz yok bizim rakibimiz kendimiz” dei.

26 Nisan 2023 Çarşamba, 12:52

Türkiye seçime gidiyor. 14 Mayıs seçimlerine 17 gün kaldı. Milletvekili adayları seçim çalışmalarını ivedi bir şekilde devam ettiriyor.

Ak Parti Erzurum’da seçim çalışmalarını kapsamlı olarak yürüten çalışmalara imza atıyor. Ak Parti’nin Erzurum Milletvekili adayları ilçeleri karış karış geziyor. Vatandaşlarla bizatihi görüşen, ilgilenen Ak Parti Milletvekili adayları tam kadro sahada.

Ak Parti Erzurum 2. Sıra milletvekili adayı Avukat Fatma Öncü, Doğu’nun dünyaya açılan penceresi Kardelen TV’de gündemin nabzını tutan analiz programına konuk oldu.

Kardelen TV Genel yayın Yönetmeni Soner İstanbullu ve Gazeteci/ Yazar Esat Bindesen’in sorularını yanıtlayan Avukat Fatma Öncü Seçime dair proje ve hedeflerini vatandaşlar ile paylaştı.

Ak Parti’nin 20 yılda vaad ettiği seçim vaatlerinin tamamını yerine getirdiğini vurguladı.

Avukat Fatma Öncü , “ Bizim Rakibimiz yok bizim rakibimiz kendimiz” vurgusu yaptı.

Kadınların sosyal yaşamında yapılan iyileştirmelere değinen Fatma Öncü:”  Biz 2005 itibariyle sayın cumhurbaşkanımız beyannamede ne yazdırmışsa parti kurulurken kurucularımızla birlikte ortak irade ile ne yazmışsa onun tamamını 20 yıl boyunca gerçekleştirmek için mücadele etti. Ve bu sürede kadınlarımız, hanımefendiler bize gerçekten kalben her zaman yanımızda durdular. Bizde kavlimizi yerine getirdik. Ne dedik sizi sosyal refahta birinci sıraya koyacağız, şiddetten tutunda ceza kanunlarına kadar istihdama kadar, iş yerindeki koşullarına kadar, doğum iznine kadar bütün sağlık koşullarına kadar. Dolayısıyla 20 yıllık geriye dönüp baktığınızda kadınlar partimizin bel kemiğini oluşturuyor. Biz sosyal dönüşümde de hakikaten başta sayın cumhurbaşkanımızın liderliğinde hanımefendilerimizin hayatını değiştirdik  “  açıklamasında bulundu.

En büyük hedeflerinin yerel yönetimlerde kadınları güçlendirmek olduğunu belirten Fatma öncü” doğum izninden tutunda, gece çalışma saatine kadar bizim hükümetimiz değiştirdi. Bir taraftan istihdamı artırırken diğer taraftan aile birliğini koruyarak çözüm üretmek gerekiyor. Biz yaptığımız bütün dönüşümlerde de bir taraftan güçlenmiş olduğu yolları kolaylaştırıcı politikalarda ürettik. Doğum iznini ürettik, esnek çalışma zamanını getirdik, anaokulu desteğini verdik, bütün bunları yaparken aynı zamanda yeni istihdam alanı açarken de onları kendi iş yerlerini açma konusunda destekledik.” dedi.

Çalışan kadınlara yönelik müjde niteliğinde olan çocukların kreş konusundaki zaman sürecine ilişkin yapılacak çalışmaya da değinen Fatma Öncü” Seçim beyannamemizde var.  Çalışma saati ile çocukların nereye gideceği saatte bir sıkıntı yaşıyorduk. Ücretli etütler oluşuyordu, okullar esnek kurslar açıyordu. Artık bu sorunu kaldırıyoruz. Artık çocuklarımızın o esnek zamanını Milli Eğitim Bakanlığı olarak, sağ olsun sayın bakanımızın bu konuda inanılmaz çalışan bir beyefendi. Onun değişim ve dönüşümüyle ve de hükümetimizin politikalarıyla biz bu esnek çalışma süreyi çocuklarımızın bilinçli ve etkili kullanabileceği ve son derece faydalı bir sürece dönüştüreceğiz. Orayı da çözeceğiz. Hanımefendiler artık nereye gidecek düşünmeyecek. Bütün milli eğitim olarak o süreyi etüt, kendi okulunda veya çocuğun kendi alanında sanat, spor alanında değerlendireceğiz. Dolayısıyla annenin şu kaygısı olmayacak. Yeni dönemde biz bunu yapacağız” şeklinde konuştu.

Cumhur İttifakı olarak Erzurum’da 6 milletvekili çıkarabileceklerine inandığını belirten Fatma Öncü:” Biz teşkilat olarak sahada çok güçlüyüz. Cumhur İttifakı olarak da 6-0 alacağımıza inanıyoruz. Bizim burada yapmamız gereken vatandaşımıza daha ne yapabiliriz. Cumhur İttifakı sahada tam teşekküllü olarak birlik ve beraberlik içinde çalışıyoruz. Allah’a hamdolsun 14 Mayıs’ta da hepimizin zaferi olacak. “ şeklinde ifade etti.

Türkiye Yüzyılı vizyonuna da değinen Fatma Öncü,”  Türkiye Yüzyılı derken Sayın Cumhurbaşkanımız, yüzyılı programlayan bir iradeye sahip. “ vurgusu yaptı.

Öte yandan 7’li masanın Türkiye’nin önemli yatırımlarına ilişkin tutumunu “vizyonsuzluk” olarak tanımlayan Fatma Öncü:”  Doğalgaz çıkartıyoruz adam oradan muhalefet yapıyor. Nerede bu doğalgaz? işte burada. Biz kimseyi ayrıştırmıyoruz. Hizmet herkese eşit ve adil. Partimize destek olsun ya da olmasın. Bizim liderimiz öyle bir lider, vatandaşın tamamına hizmet ediyor. Muhalefet sadece eleştirir. Muhalefet hayal bile edemeyince gerçekleştiremiyorlar da. TOGG’un üretiminden bahsederken bir sürü hikâye anlatmaya başladılar. Ama Ülkemizin refah seviyesinin artması, üretmesi, sanayileşmesi dünya devi olması kime ne zararı var? “ ifadelerini kullandı.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir