http://www.sexzun.com
27 Nisan 2024 Cumartesi

Bakan Uraloğlu: Ekiplerimiz sahada teyakkuz halinde olmaya devam edecek

Karadeniz’de sel felaketi yaşanıyor. aşırı yağışlar sonrası sel hayatı felç etti. Orta ve Doğu Karadeniz’de acil durum ilan edildi. Devlet ve millet birlikte bölgede narama kurtarma çalışmalarını yürütüyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ekiplerin bölgede teyakkuz halinde olacağını açıkladı.

10 Temmuz 2023 Pazartesi, 17:16

Karadeniz Bölgesinde kuvvetli sağanak yağışlar sele neden oldu. Bölgede acil durum ilan edildi. Devlet ve millet ele ele selin yaralarını sarıyor. Arama kurtarma çalışmaları da ivedi bir şekilde yapılıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’da sel felaketinin yaşandığı Ordu’da açıklamalarda bulundu.

Mevsim normallerinin üzerinde yağmurların olduğunu ifade eden Bakan Uraloğlu;

“Ülkemizde 8-9 Temmuz’da başlayıp halen devam eden ve bazı illerimizde yağan yağmur, Ordu ilimizi; başta Altınordu ilçemiz olmak üzere Fatsa, Perşembe ve daha çok Gülyalı’yı etkiledi ve su baskınlarına neden oldu. Biz de bu sabah intikal ettik ve bu intikalle beraber Sayın Ordu Valimizle, Büyükşehir Belediye Başkanımızla, milletvekillerimiz, diğer belediye başkanlarımız ve AFAD’la kısa bir değerlendirme toplantısı yaparak gerekli bilgileri aldık. Birazdan da inşallah sahada gerekli tespitlerimizi yapmış olacağız. Tabii, bu süreçte esasında Batı Karadeniz’den, Zonguldak’tan başlayarak her yerdeyiz. Bolu’yu Düzce’yi de etkileyen hatta Erzincan’ı etkileyen yağmurlar söz konusu. Mevsim normallerinin üzerinde yağmurlar var. Yirmi dört saat içerisinde iki yüz kilo kilograma kadar çıkan yağmurlar yer yer etkili olmuş”  dedi.

Ekiplerin sahada teyakkuz halinde olmaya devam edeceğini belirten Bakan Uraloğlu;

 “Ordu ilimizde olan yağmurlar sonucunda da daha çok Altınordu ilçemizde, biraz önce saydığım dört ilçemizde olmak üzere toplam 351 iş yerimiz, 32 konut ve 35 araç sudan etkilendi. Bununla ilgili de gerekli tedbirler hem öncesinde hem de su taşkını sırasında ilgili kurumlarımız tarafından alındı. Esasında bu sabah itibarıyla hasar tespit çalışmalarına dahil başlandı. Şu anda bütün Karayollarımızın, DSİ’mizin, belediyelerimizin, AFAD’ımızın bütün ekip ve ekipmanları sahada. 184 makine, 296 ekip halen çalışmaya devam ediyor. Meteorolojiden aldığımız bilgiye göre bugün saat on altıya kadar da devam edecek. Tabii bu bir hava tahmin raporudur. Dolayısıyla bu hafifleyinceye kadar bütün ekiplerimiz sahada teyakkuz halinde olmaya devam edecek.”  açıklamasında bulundu.

Tedbirlerin artacağını vurgulayan Bakan Uraloğlu;

“Mutlaka bazı radikal önlemler almamız gerektiğinin tespitini yaptık. Özellikle merkezde bazı dere yataklarının üzerinin kapatıldığını, buralardaki akışın sağlıklı olmadığı ve geri basarak şehri su altında bıraktığını görmüş olduk. Bunlarla ilgili de gerek belediyemiz gerek Çevre Şehircilik Bakanlığımız gerek DSİ Tarım Orman Bakanlığımız gerekli çalışmaları yaparak inşallah bunların da önlemlerini almış olacağız. Burada herhangi bir can kaybı söz konusu değil. Sadece Samsun ilimizde bir can kaybımız oldu maalesef. Bunun haricinde maddi hasar söz konusu. Onunla ilgili de gereğini yapma noktasında olacağız. Allahü Teala beterinden saklasın diyor, bütün ülkemize tekrar geçmiş olsun diyorum.”  şeklinde konuştu.

Öte yandan Pazar gününden bu yana Karadeniz Bölgesi’nde etkili olan aşırı yağışlar nedeniyle toplamda 2 bin 515 ihbar yapıldı.

Çalışmalara destek vermek üzere bölgeye 449 arama kurtarma, 25 dalgıç olmak üzere toplam 4 bin 328 personel, 2 helikopter ve 439 iş makinesi görevlendirildi. Yağışlar sonrası mahsur kalan 23 kişi helikopterler ile, 570 kişi de bot ve iş makineleri ile kurtarıldı.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir