http://www.sexzun.com
13 Mayıs 2024 Pazartesi

Başkan Mehmet Sekmen ile 5 yılda Erzurum

22 Kasım 2018 Perşembe, 15:54

Erzurum’da yaptığı çalışmalar ile şehrin çehresini değiştiren Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in 5 yılda Erzurum’u birçok alanda gezilir görülür bir şehir haline getirmiştir.

Erzurum’da yaptığı çalışmalar ile şehrin çehresini değiştiren Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in 5 yılda Erzurum’u birçok alanda ileri taşıdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşı Mehmet Sekmen 31 Mart 2014 yılında Erzurum’un yeni belediye başkanı olarak göreve başladı. Başladığı gün itibari ile birçok alanda değişime ve yeniliğe imza atan Mehmet Sekmen Erzurum merkezinde alt yapı ve görsel düzenlemeler ile Erzurum’u yenileme hareketini başlattı. Sadece Erzurum merkezle kalmayıp ilçelerde yapmış olduğu alt yapı çalışmaları ile ilçelerin daha yaşanır bir yerleşim yeri haline getirdi. İlçelerin çehresini değiştirerek daha güzel bir görünüm kazandırdı.

Başkanı Sekmen Erzurum’un unutulmaya yüz tutmuş tarihini gün yüzüne çıkaran çalışmalarının yanı sıra manevi kahramanların ebedi istirahatgahları olan türbeler, yıkılmaya yüz tutmuş eski erzurum evleri ve Erzurum ile özdeşmiş çarşılarının yenilenmesi gibi birçok alanda Erzurum’u gezilir görülür bir şehir haline getirmiştir.

Belediye bünyesinde açılan iştirakler ile birlikte 5 bin kişiye istihdam kaynağı olan belediye adeta bacasız fabrika haline dönüştü. Bakırcılık, dericilik ve saraçlık gibi kaybolmaya başlamış olan meslekleri de şehrin ekonomisine ve kültürüne katkı sağlamak amacıyla yeniden ayaklandırmış şehre katkı sağlamıştır.

Başkanı Sekmen Turizm alanında da yaptığı çalışmalar ile şehre milyonlarca liranın girmesini sağladı. Kış turizmi konusunda atılımlar yaparak hem yerli hem de yabancı turistleri Erzurum’a çekmeyi başardı. Yaz spor kamplarını kurarak spor kulüplerinin Erzurum’a katkı sağlamasını amaçladı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen tüm Erzurum halkının 18 yıllık hayali olan Erzurumspor’un süper ligde top koşturmasını 3 yıl gibi kısa bir süre içerisinde gerçekleştirmiştir.

 

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir