http://www.sexzun.com
27 Nisan 2024 Cumartesi

Çomaklı; “Öğrencilerimizi Merkeze Koyan Bir Anlayıştayız”

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNİN ORTAK OLARAK YER ALDIĞI VE BÖLGESEL KOORDİNATÖRLÜĞÜNÜ SÜRDÜRECEĞİ GENÇLERİN GÖZÜNDEN KARİYER 4.0 BAŞLIKLI ERASMUS + PROJESİ, AB BAŞKANLIĞI TÜRKİYE ULUSAL AJANSI TARAFINDAN DESTEKLENMEYE HAK KAZANDI.

22 Şubat 2024 Perşembe, 15:58

Atatürk Üniversitesinin ortak olarak yer aldığı ve bölgesel koordinatörlüğünü sürdüreceği Gençlerin Gözünden Kariyer 4.0 başlıklı Erasmus + Projesi, AB Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Erasmus + KA154 kapsamında Atatürk Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Mardin Artuklu Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi ve Sivil Yaşam Derneğinin paydaşlığında hazırlanan “Gençlerin Gözünden Kariyer 4.0” projesi ile 2023yılında ilan edilen “Avrupa Beceri Yılına” somut katkılar sağlanması amaçlanıyor.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Öğr. Gör. Alaeddin Türkmen koordinatörlüğünde yürütülecek proje ile gençlerin kariyer planlama süreçlerinin desteklenmesi, teknoloji transfer ofislerinin ve kariyer merkezlerinin daha etkin tanıtılması ve gençlerin kariyer planlama süreçlerine yönelik politika önerilerini sunmaları sağlanacak. Bu amaçlar doğrultusunda proje kapsamda, yedi bölgesel çalıştayın yanı sıra bir de ulusal zirve düzenlenecek.

Doğu Anadolu Bölgesi Çalıştayı, Atatürk Üniversitesinde Gerçekleştirilecek

Atatürk Üniversitesi adına projenin eş koordinatörlüğünü Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Neslihan Kulözü Uzunboy ile Öğrenci Dekanlığı Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Meral Oltulu tarafından sürdürülecek projenin Doğu Anadolu Bölgesi Çalıştayı, yaklaşık 30 üniversiteden katılacak öğrenciler ile Atatürk Üniversitesinde 2024 yılı içerisinde gerçekleştirilecek. Kariyer ve girişimcilik topluluklarının kurulmasını ve/veya kapasitelerinin artırılmasını, bir elektronik öğrenme modülü ile kariyer planlama fırsatlarının aktarılmasını da hedefleyen proje faaliyetlerinin ardından, proje kapsamında Ankara’da bir kapanış zirvesi gerçekleştirilecek. Elde edilen somut çıktılar ve politika önerileri, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi yetkilileri ve Türkiye Büyük Millet Meclisindeki ilgili komisyonlarda görevli milletvekillerine sunulacak.

Rektör Çomaklı: “Öğrencilerimizi Merkeze Koyan Bir Anlayışa Sahibiz”

Proje ile beceri uyumsuzluğunun azaltılması, gençlerin ders dışı kişisel gelişimlerinin desteklenmesi ve üniversiteler arası ortak çalışma kültürünün oluşturulması gibi çıktıların da elde edileceğini ifade eden Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, öğrenci odaklı böylesine önemli bir projenin bölgesel etabına ev sahipliği yapacak olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek öğrenci ekosisteminin yoğunlukta olduğu ve odak noktasına öğrencileri koyarak çalışmalarını sürdüren bir yönetim anlayışını benimseyerek hareket ettiklerini, “Gençlerin Gözünden Kariyer 4.0” projesinin de bu özelliğin önemli bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir