http://www.sexzun.com
13 Mayıs 2024 Pazartesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Esnafımız aynı cins taşıtlarını yenilerken ÖTV ödemeyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü Temel Atma Töreni’nde konuştu. Esnafa ve gençlere müjdelerini açıkladı. 6’lı masayı “yıkım ekibi” olarak tanımladı.

24 Nisan 2023 Pazartesi, 18:02

Siro Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü Temel Atma Töreni için geldiği Gemlik’te, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda otobüs üzerinden halka hitap etti.

Evde imal edilen ürünleri de vergi muafiyeti kapsamına aldıklarını müjdeleyen  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,”Hazır konu üretimden, yatırımdan açılmışken esnaflarımızla ilgili bazı müjdeleri de bugün burada sizlerle ve milletimizle paylaşmak istiyorum. Biliyorsunuz esnaflarımızın bir bölümüne vergi muafiyeti getirmiştik. Şimdi evlerde imal ettikleri ürünleri internette ve benzeri platformlarda satanları da vergi muafiyeti kapsamına alıyor, muafiyet sınırını da 320 bin liradan 700 bin liraya çıkartıyoruz.

Yine geçtiğimiz yıllarda, yaptığımız bir düzenlemeyle basit usulde vergilendirilen esnaflarımızın kazançlarını gelir vergisinden istisna tutmuştuk. Yani berber, terzi, bakkal, manav, kasap, taksici, dolmuşçu, servisçi gibi esnaflarımızdan gelir vergisi almayarak dünyada eşi benzeri olmayan bir düzenleme yapmıştık. Hali hazırda 837 bin esnafımız hem gelir vergisi muafiyetinden yararlanıyor hem de KDV ödemiyor. Bu yıl basit usule tabi olma hadlerini yeniden düzenledik, böylece mevcut hadleri aştığı için gerçek usulde vergilendirmeye geçmesi gereken esnaflarımızın basit usulden yararlanmaya devam etmelerini sağlıyoruz.” dedi.

Esnafımız aynı cins taşıtlarını yenilerken ÖTV ödemeyeceğinin de müjdesini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan,Ticari araçlarını yenilemek isteyen esnaflarımıza da bir müjdem var. Ben bay bay Kemal gibi konuşmuyorum. O bu tür müjdeleri de verir ama hepsi palavra, palavra, palavra. Şehir içi taksi, dolmuş, minibüs, midibüs, otobüs, çekici işletmeciliği, kamyonla ticari yük taşımacılığı yapan esnaflarımız aynı cins taşıtlarını yenilerken ÖTV ödemeyecek.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6’lı masa paydaşlarını “yıkım ekibi” olarak tanımladı ve,”

Ülkenin siyasi, ekonomik, askeri ve diplomatik etki alanının genişlemesinden rahatsız olanlar da gün sayıyor. Aralarındaki kavga, dövüş, şantaj, at pazarlığı oyunları ayyuka çıkanların ülkeye ve millete başka bir taahhüdünü duydunuz mu? Eğitimde, sağlıkta, güvenlikte, adalette, ulaşımda, enerjide, sanayide, tarımda herhangi bir proje vadettiklerini duydunuz mu? Kardeşlerim, evlatlarımızın geleceğine dair herhangi bir niyetlerini duydunuz mu? Duyamazsınız. Çünkü bunların böyle bir derdi yok. Bunların tek gayesi bize kaybettirerek ülkenin ve milletin kazanımlarını yıkmaktır. Bunların tek misyonu güvenliğimizi terör örgütlerine, ekonomimizi tefecilere, geleceğimizi emperyalistlere teslim ederek Türkiye’yi çeyrek asır, yarım asır geriye götürmektir. Allah’ın izniyle ülkemizi buyıkım ekibinin insafına terk etmeyeceğiz.” sözleriyle eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan evlenmek isteyen gençlere müjdesini yineledi ve,

“Gençlerimize destek vereceğiz. İstihdamlarını bu kaynakla kolaylaştıracağız. Girişimci gençlerimizin de yanında olacağız. Gönül huzuru ile yuvalarını kurmaları için 2 yıl ödemesiz faizsiz 150 bin lira kredi ile evliliklerini teşvik edeceğiz. Siz bu LGBT’lilere bakmayın. CHP, İyi Parti LGBT’ci. ” teşvik vurgusu yaptı.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir