http://www.sexzun.com
27 Nisan 2024 Cumartesi

Ervakın Dadaş Bebeklerine Büyük İlgi

ERVAK’IN FOLKLORİK DADAŞ BEBEKLER İLGİ GÖRÜYOR

21 Şubat 2024 Çarşamba, 11:43

Erzurum’un önemli sivil toplum kuruluşlarından Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) her alanda yapmış olduğu çalışmalarla göz dolduruyor.

ER-VAK çatısı altında görev yapan kadın komisyonu üyelerinin el emeği göz nuru ile ürettikleri folklorik Dadaş bebeklerin büyük ilgi görmesi üzerine Er-Vak’lı hanımlar haftanın belirli günlerinde bir araya gelerek folklorik bebeklerin üretimine hız verdiler.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Er-Vak Kadın Komisyonu Başkanı Nuran Çelenk, Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği Korosu kurduklarını, tarihi, sosyal, kültürel, sağlık, çevre, kadına şiddet, çocuk istismarı gibi konularda konferans, panel ve söyleşiler yaparak farkındalık oluşturduklarını ifade ederek bu çalışmaların yanında üretmiş oldukları dadaş bebeklerin Erzurum’a gelen misafirlere sunulacak en güzel hediye olduğunu vurgulayarak Erzurum kültürüne katkı sunmayı amaçladıklarını belirtti.

Patentini aldıkları folklorik dadaş kız ve erkek bebeklerin özellikle plaket yerine tercih edilmelerini isteyen Çelenk, Er-Vak Kadın Komisyonu olarak Erzurum’un gururu ve Dadaşların onuru olma yolunda çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir