http://www.sexzun.com
10 Mayıs 2024 Cuma

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ: RUSYA’NIN ALDIĞI KARAR YANGINA KÖRÜKLE GİTMEKTİR

MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ, “RUSYA’NIN ALDIĞI BU KARAR YANGINA KÖRÜKLE GİTMEKTİR. UKRAYNA’NIN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE SAYGI DUYULMALIDIR. SAVAŞ YANLIŞTIR, RUSYA’NIN SORUMLULUĞU FAZLADIR” DEDİ.

22 Şubat 2022 Salı, 13:16

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, sözde Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri’ni tanıma kararı aldı. Ayrıca, Rus ordusuna gerektiğinde Donbas’a operasyon yapma yetkisi verdi.

‘Rusya’nın hamlesi yangına körükle gitmektir’

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Rusya’nın bu kararıyla ilgili şunları söyledi:

“Putin’in bu bölgelerin bağımsızlığına resmen olur vermesi yangına körükle gitmekten başka bir anlam taşımamıştır.Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne saygı duyulmalıdır. Savaş yanlıştır, Rusya’nın sorumluluğu fazladır. Savaş, insanlığın kaybetmesidir.”

“Rusya ve Ukrayna araındaki muhtemel savaşı doğru bulmuyoruz”

MHP olarak Rusya ve Ukrayna arasında muhtemel savaşı doğru bulmadıklarını belirterek, “Diplomasi ve diyaloğun tek çıkar yol olduğuna inanıyoruz. Rusya ile Ukrayna arasında kıvılcımı tutuşturulan bir çatışma ve savaş halinin bölgesel ve küresel çapta büyük sarsıntılara, devasa yarılmalara yol açacağını görmek lazımdır. Savaş çığırtkanlığı yapan ülkelerin asla iyi niyetli olmadığının kanaatindeyiz” dedi.

“Bu ittifakın siyasi rant uğruna çarpıtmayacağı değer yoktur”

Bahçeli, 6 muhalefet liderinin toplantısına bir kez daha tepki gösterdi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun “HDP’yi yok sayamayız” sözlerini gizli ittifakın itirafı olarak nitelendiren Bahçeli, “İşte bu, suç üstü halidir” dedi.

“CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yuvarlak masanın altında yuvarlanan bölücülük odağı HDP’yi daha fazla saklayamamış en sonunda HDP’nin yok sayılamayacağını, demokrasi konusunda özel bir vurgusu olduğunu söylemek durumunda kalmıştır. İşte bu suç üstü halidir. İşte bu itirafname CHP-PKK-HDP ve diğer zillet partileri arasındaki onursuz ilişkiyi tekraren gözler önüne sermiştir. Bu karanlık ittifakın siyasi rant ve ikbal uğruna çarpıtmayacağı değer, tahrip etmeyeceği milli emanet yoktur.”

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir