http://www.sexzun.com
24 Nisan 2024 Çarşamba

Özcan Şimşek’ten yerel seçim mesajı

31 Mart 2024 Pazar, 16:35
Özcan Şimşek’ten yerel seçim mesajı

SÖZMEDİA Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Şimşek, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Özcan Şimşek’in, yerel seçim mesajı şu şekilde;

“Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek üzere yarın sandığa gidiyor. 1946 yılında çok partili hayata geçilmesinden bu yana seçimlerin yapıldığı ülkemiz, örnek bir siyasal kültüre sahiptir. Gerek demokratik katılım gerekse de halkımızın oyunu kullanma konusundaki hassasiyeti neticesinde Türkiye, dünyanın önde gelen ülkelerinden biridir. Daha önce yapılan seçimler gibi bu seçimler de demokrasimizin güçlenmesine katkı sağlayacaktır.

31 Mart’ta yapılacak seçimlere artık sayılı saatler kaldı. Yerel seçimde kendi köyümüzü, beldemizi, ilçemizi, şehrimizi geleceğe hazırlayacak insanlar kimse onu seçeceğiz. Yani bu seçimlerde geleceğimizi oyluyoruz. Tüm vatandaşlarımızın ülkemizin ve milletimizin geleceği için hedefi, projesi, enerjisi olan kadrolara sahip çıkmaları gerektiğine inanıyorum. Yerel seçimlerde partilerden ziyade kişiler ve projelerinin önemli olduğu kanaatindeyim.

Seçim kampanyaları süresince kışkırtmalara karşı uyanık olan, siyasi hesaplar ve şahsi çıkarları uğruna bizi birbirimize düşürmek isteyenlere fırsat vermediği için vatandaşlarımızı tebrik ediyorum. Kırsal kesimlerdeki muhtarlık seçimleri de en az belediye başkanlığı seçimleri kadar önemlidir. Ancak, burada vurgulamak istediğim konu muhtar adayları ve onların destekçileri birbirine karşı kırıcı olmamalıdır. Birbirlerine hakaret etmeden saygı ve sevgi ile kampanya yürütmeleridir. Seçimler gelir geçer, ancak komşuluk, arkadaşlık ilişkileri bakidir. Bu yüzden yarın birbirimizin yüzüne bakacak şekilde hareket etmekte fayda vardır. Ülke genelinde seçim sonuçları alınana kadar herkesi sağduyuya davet ediyorum. Kaybeden kişi kazananı tebrik etmeli, milli iradeye saygı duymalıdır. Kazanan kişiler de halka verdikleri sözleri yerine getirmeli, ayrım yapmadan hizmet etmelidir.

Bir toplumun gelişmesi, kalkınması, demokrasinin güçlenmesi için seçimler çok önemlidir. Halkımıza mesajım; demokratik hakkımızı kullanalım, tercihimizi sandığa yansıtalım, çıkacak sonuca da saygı duyalım yönündedir. 61 milyon seçmenin sandık başına gideceği 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçim sonuçlarının ülkemize ve şehirlere hayırlı olmasını diliyorum.”

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir