http://www.sexzun.com
24 Nisan 2024 Çarşamba

Palandöken Kültür Yolu Festivalinde 1 Milyon 360 Bin Kişi Kültür Ve Sanatla Buluştu

PALANDÖKEN KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’NDE 1 MİLYON 360 BİN KİŞİ KÜLTÜR VE SANATLA BULUŞTU

28 Ağustos 2023 Pazartesi, 17:40

Erzurum Palandöken Kültür Yolu Festivali’nde 1 milyon 360 binin üzerinde kişinin katılımı ile 4 binden fazla etkinlik düzenlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere 2021 yılında Beyoğlu Kültür Yolu Festivali ile başlattığı Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’nin Kapadokya’nın ardından bu yılki ikinci ve üçüncü etapları Trabzon ve Erzurum’da tamamlandı. 19 Ağustos’ta Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla başlayan Erzurum Palandöken Kültür Yolu Festivali, 27 Ağustos’ta sona erdi. Festivalde 37 ayrı mekanda düzenlenen 4 binden fazla etkinliğe bin civarında sanatçı katılırken, festival boyunca 1 milyon 360 binin üzerinde katılımcı etkinliklere ilgi gösterdi.

Palandöken Kültür Yolu Festivali çerçevesinde Erzurum Etkinlik ve Miting Alanı’nda Ferhat Göçer, Bengü, Yavuz Bingöl, Elif Buse Doğan, Ali Kınık, Uğur Işılak, Alişan, Sinan Akçıl, Fatma Turgut konserleri gerçekleşti. Türk halk müziği, Türk sanat müziği ve halk dansları toplulukları da Erzurum’da izleyiciyle buluşurken, 2017 yılında hayatını kaybeden Erzurumlu sanatçı İbrahim Erkal da anıldı. Ayşegül Zaim ve Enver Merallı’nın ‘İbrahim Erkal’a Saygıyla’ konseri Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Milli İrade Salonu’nda dinleyicilerle buluştu.

Palandöken Kültür Yolu Festivali çerçevesinde Türkiye’nin hat ve tezhip sanatçısı Muhammet Mağ’ın ‘Hiç’ sergisi festival boyunca Palandöken Kültür Yolu Festivali çerçevesinde Erzurum Çifte Minareli Medrese’de görüldü. 19-20 Ağustos tarihlerinde ise Erzurum’da Konaklı Kayak Merkezi’nde çadır kampı ve Gökyüzü Gözlem Şenliği düzenlendi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nün organize ettiği 2022 yılında 20’ncisi gerçekleştirilen fotoğraf yarışmasının sergisi ve ödül töreni ise Erzurum Resim ve Heykel Müzesi’nde (Kongre Binası) Palandöken Kültür Yolu çerçevesinde gerçekleştirildi.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir