http://www.sexzun.com
11 Mayıs 2024 Cumartesi

PİYASALARDA TARİHİN EN SERT DÜŞÜŞÜ YAŞANDI

EPDK, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN KABİNE TOPLANTISI SONRASI YAPTIĞI AÇIKLAMALARLA İLGİLİ, “DÖVİZDE YAŞANAN DÜŞÜŞ SEBEBİYLE AKARYAKIT FİYATLARINA BU GECEDEN İTİBAREN YAPILACAK ARTIŞLAR, SEKTÖRÜMÜZÜN DESTEĞİ İLE DURDURULMUŞTUR” AÇIKLAMASINI YAPTI.

21 Aralık 2021 Salı, 10:28

Dolar kurunun 18 TL’yi Euro’nun 20,33’ü gördüğü sıralarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından kameraların karşısına geçti ve finansal alternatifler ve ekonomik tedbirlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından piyasalarda tarihin en sert düşüşlerinden biri yaşandı.

Zirvedeki kurlar bir anda düşüşe geçti. Gece saatlerinde başlayan düşüş günün ilk işlemleriyle birlikte yeniden hız kazandı ve dolar 12’nin altını gördü.

Dolar, yüzde 33’lük değer kaybı yaşadı.

“Dövizdeki düşüş nedeniyle akaryakıt zammı durduruldu”

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) da dövize bağlı olarak artan akaryakıt fiyatlarındaki zammın durdurulduğunu açıkladı:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın bugün açıkladığı ekonomik tedbirlerin ardından dövizde yaşanan düşüş sebebiyle akaryakıt fiyatlarına bu geceden itibaren yapılacak artışlar, sektörümüzün desteği ile durdurulmuştur.”

Düşen fiyatların pompaya da yansıyacağının belirtildiği açıklamada şöyle denildi:

“Bilindiği üzere akaryakıt fiyatlarında en belirleyici unsur petrol fiyatları ve döviz hareketleridir. Dövizde yaşanan düşüş en kısa süre içerisinde pompa fiyatlarına da yansıyacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı ekonomik tedbirlere destek veren tüm sektör temsilcilerimize kurum olarak teşekkür ederiz.”

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir