http://www.sexzun.com
17 Mayıs 2024 Cuma

TBMM BAŞKANI ŞENTOP’TAN “2 DÖNEM” AÇIKLAMASI

TBMM BAŞKANI MUSTAFA ŞENTOP, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN BİR KEZ DAHA ADAY OLMASININ ÖNÜNDE HİÇBİR HUKUKİ ENGEL OLMADIĞINI SÖYLEDİ. 2018’DE YENİDEN DÜZENLENEN 101. MADDEYE DİKKAT ÇEKTİ: DAHA ÖNCE CUMHURBAŞKANLIĞI YAPANLARA DA 2 DÖNEM HAKKI TANIYOR.

10 Şubat 2022 Perşembe, 13:03

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını cevapladı.

“Komisyonda aksi yönde bir ifade yok”

Şentop, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 seçimlerinde adaylığı ile ilgili şu açıklamaları yaptı:

“Anayasa’nın 101. maddesiyle ilgili bir değişiklikti. Bu anayasa değişikliği teklifi bu konuyu 10 gün görüştü. Anayasa Komisyonu bir rapor hazırlıyor. TBMM Genel Kurulu’nda görüşmeler bu rapor üzerinden yapılıyor. Komisyonda 2016 yılı sonlarında bu konuya dair, aday olunamayacağına dair  hiçbir şey söylemedikleri gibi aksine Sayın Cumhurbaşkanımızın iki defa aday olacağını hatta daha sonraki seçimde bir kez daha aday olmak üzere 3 defa aday olma imkanını tanıdığına dair ifadeleri var Komisyon’da dile getirilmiş. Komisyonda aksi yönde bir ifade yok.”

“Komisyon raporlarında aksi bir görüş yok”

Şentop, Komisyonda aksi bir görüş ileri sürülmediği için bu konunun tartışmaya kapalı olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Yeni getirilen düzenlemeyle 101. maddeyle daha önce Cumhurbaşkanlığı yapmış olanlara da 2 dönem seçilme hakkı getirildiği Komisyon raporlarında da ifade edilmiş.”

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığı üçüncü kez değil, ikinci kez söz konusu”

“Yeniden düzenlenen 101. madde Nisan 2018’de yürürlüğe girmiştir. Bu tarihten itibaren hüküm ifade ediyor. Sonrasında yapılacak seçimler için hüküm ifade ediyor” vurgusunu yapan Şentop sözlerini şöyle sürdürdü:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığı üçüncü kez değil, ikinci kez söz konusu. Bu hukukçuların yapacağı bir tartışma. 5 sene önce konu net bir şekilde ortaya konulmuş. İki dönem kuralı sonrasında yapılan seçimler için.”

“TMT bir nevi Kuvayı Milliyedir”

Şentop, Arslan’ın TMT açıklamasıyla ilgili, “TMT bir nevi Kuvayı Milliyedir. Bu teşkilat oılmasaydı bir tane yaşayan Türk görmek mümkün olmazdı” dedi.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir