http://www.sexzun.com
18 Mayıs 2024 Cumartesi

Türkiye, Avrupa için Doğalgazın Merkezi Olacak

Türkiye’nin Dünya siyasetindeki istikrarı meyvelerini veriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başarılı siyasi girimleri sonucu Türkiye önemli kazanımlar elde ediyor. Son kazanımlardan biri de Silivri Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi oldu.

16 Aralık 2022 Cuma, 16:27

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Silivri Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi’nin açılışını yaptı. Kapasite Artış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli mesajlar verdi.

Tesisin 4,6 milyar metreküp kapasitesinin olduğunu açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Silivri Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi’mizin açılışını yaptığımız yeni fazıyla 4,6 milyar metreküpe ulaşan toplam kapasitesinin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Bugünkü açılışla birlikte Silivri Avrupa’daki en büyük yeraltı gaz depolama tesisi haline gelmiştir. Bilindiği gibi Silivri’deki bu tesisi biz kurmuş, ilk fazını da 2007 yılında hizmete almıştık. Son genişletme çalışmaları, denizden 3 kilometre açıktaki platformlar vasıtasıyla 18 kuyuda, 31 bin metre deniz sondajı yaparak gerçekleştirildi. Bu faaliyetler, Karadeniz’deki sondaj işlemleri seviyesinde bir yoğunlukla yürütülmüştür.”  dedi.

Tesisin inşasında yerli ve milli üretimlerin kullanıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan,” Tüm bu çalışmalarda kullanılan malzemeler tamamen yerli ve milli olarak üretilmiş, böylece ülkemizin gaz depolama alanındaki teknoloji birikimine de katkı sağlanmıştır. Silivri Doğalgaz Depolama Tesisi’miz, günlük 45 milyon metreküp enjeksiyon ve 75 milyon metreküp geri üretim kapasitesine sahiptir. Yani tesisimiz, ülkemizin en yoğun tüketim döneminde dahi talebin 4’te birini tek başına karşılayabilecektir.”  ifadelerini kullandı.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir