http://www.sexzun.com
01 Mayıs 2024 Çarşamba

Türkiye’nin Ciğerleri Yanıyor… Hatay Kontrol Altında, Sırada Çanakkale Var

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Hatay’ın Belen İlçesindeki yangınların kontrol altına aldığını duyurdu. Çanakkale’de ise yangınları havadan ve karadan söndürme çalışmaları devam ediyor.

18 Temmuz 2023 Salı, 15:52

Tüm Akdeniz bölgesinde olduğu gibi Türkiye’de de bu yaz sezonunda yangınlar meydana geldi. Türkiye, her yaz sezonunda yangınlarla mücadele ediyor. Hatay ve Çanakkale’de yangınlar için ekipler seferber oldu.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Belen’deki yangını söndürme çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Bakan Yumaklı, “Hatay-Belen’deki orman yangını kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Yangından etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Orman teşkilatımız başta olmak üzere alevlere göğüs geren tüm kurumlarımızın çalışanlarına teşekkürler. Yeşil vatan size minnettar.” ifadelerini kullandı.

Kızılkeçili köyü yakınlarında önceki gün saat 16.31’de başlayan yangına, 7 uçak, 21 helikopter, 110 arazöz, 18 iş makinası ve 584 personelle müdahale ediliyor.

Ekiplerce kontrol altına alınmaya çalışılan yangının çıktığı bölgede zaman zaman hızını arttıran rüzgar da etkisini sürdürüyor.

Yangın bölgesi, Anadolu Ajansı (AA) ekibi tarafından havadan dron ile görüntülendi.

8 köyü etkileyen yangının çıkış nedeni de araştırılıyor.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, dün bölgeye yaptığı ziyarette yangın alanlarını incelemiş, yetkililerden son durum ve çalışmalar hakkında bilgi almıştı.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir