http://www.sexzun.com
24 Nisan 2024 Çarşamba

SENATÖR IRAJ ALİPOUR’DAN YAFA’YA DESTEK: YAFA PROJESİ AB SENATOSUNDA TANITILACAK

15 Şubat 2024 Perşembe, 16:50

 Avrupa Birliğinin (AB) Türkiye ve Ortadoğu Ekonomi Senatolarından Sorumlu Senatör Iraj Alipour, Özcan Şimşek’in Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Yapay Zeka Fikir Akademisi’nin (YAFA) ortaya koyduğu vizyondan çok etkilendiğini belirterek, projeyi Avrupa Birliği ve Ekonomi Senatosu’nun gündemine taşıyacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak ülkemize resmi bir ziyaret gerçekleştiren İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin Türkiye temaslarında hazır bulunan Senatör Alipour, iki ülke cumhurbaşkanları düzeyinde yapılan görüşmelerde, İran-Türkiye ilişkilerinin her alanda güçlendirilmesinin önemine vurgu yaptı. İki kadim medeniyetin temsilcileri olan İran ve Türkiye’nin tarih, kültür ve din gibi ortak noktalara sahip ülkeler olarak büyük bir işbirliği potansiyeline sahip olduğunu söyleyen Alipour sözlerine şöyle devam etti: “Mevcut engelleri ortadan kaldırmalı ve iki ülke arasındaki ticaret ve yatırım hacminin arttırılması için temel oluşturmalıyız.”

YAFA Avrupa Birliği Senatosunda Tanıtılacak

Senatör Iraj Alipour Türkiye ziyaretinde yakın dostu Söz Medya Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Şimşek ile de görüştü. Bu görüşmede Senatöre Yönetim Kurulu Başkanlığı yürüttüğü YAFA’nın çalışmaları hakkında da bilgi veren Özcan Şimşek, yapay zeka tabanlı teknolojiler kullanmak suretiyle sporun her branşında yetenek keşfini amaçladıkları söyledi.

YAFA Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Şimşek ve YAFA Direktörü Prof. Dr. Mevlüt Özben’in yürüttüğü projenin çok heyecan verici olduğunu söyleyen Senatör Alipour, tüm ekibe tebriklerini ileterek şunları söyledi: “Yapay zeka ve dijital para gibi teknolojilerin küresel ölçekteki kullanım hızı ve yaygınlığı nedeniyle YAFA Projesini çok değerli ve önemli buluyorum. Bu nedenle, projenizi AB ve Ortadoğu Ekonomi Senatosu’nda gündeme taşımak istiyorum.”

YAFA’ya göstermiş olduğu ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Özcan Şimşek, destekleri için Türkiye ve Ortadoğu Ekonomi Senatolarından sorumlu Senatör Iraj Alipour’a teşekkürlerini iletti.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir